350 Dönüm Patates Tarlasını Vatandaşlara Bedava Dağıttı

350 Dönüm Patates Tarlasını Vatandaşlara Bedava Dağıttı

Hatay'ın bereketli topraklarından Amik Ovası'nda, patates hasadı yapan depremzede çiftçi Mehmet Ali Güler, ürünlerine alıcı bulamayınca 350 dönümlük patates tarlasını halka açtı. Markette kilogramı 15 TL'ye satılan patatesler bedava dağıtıldı.

Amik Ovası'nda Patates Hasadı

Türkiye'nin en verimli topraklarına sahip Hatay'ın Amik Ovası'nda patates hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Antakya'nın Alaattin Mahallesi'nde çiftçilik yapan Mehmet Ali Güler, 350 dönüm araziye ektiği patatesin hasat olgunluğuna ulaştığını belirtti. Ancak Güler, ürünlerini satmak için beklediği fiyatı bulamayınca patatesleri hayrına dağıtmaya karar verdi.

350 Dönüm Patates Tarlasını Vatandaşlara Bedava Dağıttı

"Herkese Helali Hoş Olsun"

Çiftçi Mehmet Ali Güler, patateslerini en iyi şekilde yetiştirdiklerini ancak son dönemde satış fiyatlarının düşmesi ve alıcı bulamaması nedeniyle büyük bir zarar ettiklerini ifade etti. Güler, "Patatesimizi en güzel şekilde yetiştirdik. Ancak alıcılar patatesi tarlada 3-5 TL'ye almak istediler. Marketlerde fiyat 10-15 TL civarında. İşçi yevmiyeleri ise 600-700 TL. Zararı daha fazla büyütmemek için patatesleri halka bağışladık. 350 dönüm patates arazimizi halka bağışladık. Bize kısmet olmadı ama kısmet halkınmış, herkese helali hoş olsun" dedi.

350 Dönüm Patates Tarlasını Vatandaşlara Bedava Dağıttı

Vatandaşlardan Teşekkür Mesajları

Patatesleri toplamak için tarlaya akın eden vatandaşlardan Halime Alabaş, "Adam tarlayı bırakmış. Biz de gelip topluyoruz sağ olsun. Marketlerde 15 TL, milletin gücü yetmiyor. Buraya gelip hayrına topluyoruz. Allah razı olsun. Tarlada ne bulursak topluyoruz, patates çok güzel. 2 çuval topladık, sağlıkla inşallah yeriz. Bize kısmetmiş, herkes topladı ve herkes faydalandı" dedi.

350 Dönüm Patates Tarlasını Vatandaşlara Bedava Dağıttı

Mehmet Uçucu ise "Patates afarasını yapıyoruz. Tarlada bedava topluyoruz sağ olsunlar. Markette 10-15 TL arası değişiyor. İyi güzel fena değil. Çiftçimiz herhalde yevmiye parasını karşılamaz diye insanlara faydalı olsun diye bıraktı. Çiftçimiz sağ olsun vatandaşlara bir katkıda bulundu. Kendi zarar etti ama insanlar faydalandı. Sabah saat 10'dan sonra geldik ancak bir 15-20 kilo patates toplayabildik" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler