50 İlde Uyuşturucu Operasyonu: 316 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya dahil 50 ilde düzenlenen "Narkoçelik-38" operasyonlarında 316 şüphelinin yakalandığını, 580 kilogram uyuşturucu madde ve 121 bin 970 adet uyuşturucu hapın ele geçirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen "Narkoçelik-38" operasyonlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Operasyonlar, Ankara, Gaziantep, Konya, İzmir, Antalya ve Diyarbakır gibi büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu 50 ilde düzenlendi. 790 ekip ve 1910 personelin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda 316 şüpheli gözaltına alındı.

Yüklü Miktarda Uyuşturucu Ele Geçirildi

Operasyonlar kapsamında 580 kilogram uyuşturucu madde ve 121 bin 970 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, uyuşturucuyla mücadelede kapsamlı bir çalışma yürüterek havadan ve karadan destekli operasyonlar düzenledi. 14 hava aracı ve 17 narkotik dedektör köpeği de operasyonlara katıldı.

Operasyonun Gerçekleştiği İller

Operasyonlar Ankara, Gaziantep, Konya, Uşak, İzmir, Diyarbakır, Antalya, Adana, Malatya, Amasya, Şanlıurfa, İstanbul, Samsun, Bursa, Mersin, Tekirdağ, Çanakkale, Zonguldak, Kütahya, Osmaniye, Ordu, Sakarya, Giresun, Mardin, Kilis, Balıkesir, Trabzon, Afyonkarahisar, Çorum, Van, Denizli, Kahramanmaraş, Kayseri, Manisa, Bolu, Isparta, Şırnak, Kocaeli, Bartın, Karabük, Karaman, Kastamonu, Muş, Niğde, Siirt, Sivas, Tokat, Yozgat, Batman ve Düzce olmak üzere Türkiye genelinde 50 ilde gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu tür operasyonların kararlılıkla süreceğini ve uyuşturucu suçlarıyla mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.