6 Şubat'ın faturası 104 milyar doları aştı

6 Şubat'ın faturası 104 milyar doları aştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta TOKİ ve Azerbaycan Hükümeti'nin inşa ettiği deprem konutlarını inceledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu. TOKİ ve Azerbaycan Hükümeti'nin inşa ettiği deprem konutlarını yerinde inceleyen Kurum, bölgedeki çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdi.

Bakan Kurum, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, "Deprem bölgesinin derdi derdimiz, sevinci de hepimizin sevinci olacak. Tek arzumuz ve isteğimiz, deprem bölgesini bir an önce ayağa kaldırmak. Kahramanmaraş'ımızı eski güzel günlerine kavuşturmak ve işin sonunda da vatandaşımızın dualarını almak istiyoruz. Kaybedecek bir saniyemiz yok ve bu nedenle tüm ekibimiz ile burada durmayacağız ve dinlenmeyeceğiz; gece gündüz bu hizmetleri yapacağız. Proje alanlarımızı ziyaret ediyoruz ve vatandaşımızın bizden bizzat beklentilerini yerinde dinlemek ve yerinde çözüm üretmek sureti ile hızlı kararlar alıp o kararları da uygulayacağız" dedi.

6 Şubat'ın faturası 104 milyar doları aştı

"Görevleri inşallah tek tek yerine getireceğiz"

Deprem sürecinin siyaset üstü bir konu olduğunu vurgulayan Bakan Kurum, "Depremi siyasi bir malzeme yapmaksızın, muhalefet belediyesi ile STK'ları ile kim varsa hepsini dinlemek sureti ile hep birlikte el birliği ile bu süreci yönetmek istiyoruz. Azerbaycan Hükümeti'nin yaptığı konutların bir kısmını görüyoruz, konutlarımız bitme aşamasına geliyor. Bu eğitim ve öğretim yılında depremzede çocuklarımız eğitim görecekler. Emin olun bu mutluluk paha biçilemez bir değer. İncelemelerimiz doğrultusunda alacağımız kararlarla birlikte yapılması gereken işleri Sayın Cumhurbaşkanımızın her afette verdiği sözleri tutan anlayışla biz de bize düşen görevleri inşallah tek tek yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

"6 Şubat depreminin mali faturası 104 milyar doları aştı"

Bakan Kurum, depremin mali boyutuna da değinerek, "Bugün baktığımızda 6 Şubat depreminin mali faturası 104 milyar doları aşmış durumda. Bugüne geldiğimizde o günden bu yana başlattığımız konutların sayısı 276 bine ulaştı ve yerinde dönüşüm ile ilgili vatandaşlarımızın taleplerini gerçekleştiriyoruz. 4 bin 500 köyde vatandaşlarımızın mümkünse yerinde, değilse toplu alanlarda köy konutlarının yapım sürecini yürütüyoruz ve bugüne kadar 76 bin konutumuzu teslim etmiş olduk. Yıl sonuna kadar hedefimiz 200 bin konut ve ardından afette zarar görmüş tüm konutlarımızı şehrin ihtiyaçlarını gözeterek çok daha güzel bir Kahramanmaraş'ı hayata geçirmek" dedi. Kahramanmaraş özelinde ise 17 bin 592 konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.