ABD'de öldürülen Müslüman kız

ABD'de öldürülen Müslüman kız

Ülke genelinde, 17 yaşında öldürülen Nebra için anma etkinlikleri düzenlendi

NEW YORK (AA) - ABD'nin Virginia eyaletine bağlı Fairfax'ta öldürülen 17 yaşındaki Müslüman kız Nebra Hassanen için birçok kentte anma etkinliği yapıldı.

Cesedi pazar günü bir havuzda bulunan Müslüman genç kız Nebra için aralarında New York, Washington DC, Philadelphia, San Francisco, Los Angeles, Boston ve Detroit'in de olduğu 10'dan fazla kentte "Nebra İçin Adalet" adıyla anma etkinlikleri düzenlendi.

Amerikalılar, New York'un Union Meydanı'nda ellerinde çiçeklerle nefret ve şiddete karşı durmak ve genç yaşta cinayete kurban giden Nebra'yı anmak için bir araya geldi.

Meydanda toplanan yüzlerce New Yorklu, "Nebra unutulmayacaksın", "Nefrete karşı olacağız" ve "Nebra için adalet" gibi ifadelerin yer aldığı dövizler taşıdı.

Her dinden ve görüşten New Yorklunun katıldığı anma etkinliğinde Müslüman kadın aktivist Linda Sarsour ve imam Khalid Latif de yer aldı. Daha sonra katılımcılar, Nebra için dua ederek, ellerindeki çiçekleri anma köşesine bıraktı.

- Nefret suçu tartışması

Nebra'nın ailesi ve Müslüman toplum temsilcileri olayın bir nefret suçu olduğuna inanırken, polis yaptığı açıklamalarda kafa karıştırdı. Önce olayın, "nefret suçu" olduğu konusunda hiçbir delile rastlamadıklarını ve bir trafik tartışması olabileceğini açıklayan polis, daha sonra bunun "cinsel taciz" suçu olabileceğini belirtti.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Sözcüsü İbrahim Hooper de olayla ilgili, "Eğer gençler Müslüman olmasaydı, cinayetin olmaması ihtimali çok güçlüydü." ifadesini kullandı.

Öte yandan Nebra'nın ailesi için internet üzerinden yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyaya salı günü itibarıyla 11 bin kişi katıldı ve 290 bin dolardan fazla para toplandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı