Abdullah Çapkan ve Ramazan Taş liderliğindeki iki ayrı suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen "Kuyu-9" operasyonlarının detaylarını açıkladı. Abdullah Çapkan ve Ramazan Taş'ın liderliğindeki iki suç örgütüne yönelik operasyonlarda 47 şüpheli yakalandı, 46'sı tutuklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli olarak gerçekleştirilen geniş çaplı "Kuyu-9" operasyonları hakkında önemli bilgiler verdi. Bakan Yerlikaya'nın açıkladığı bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonlar, İstanbul ile birlikte Samsun, Kocaeli, Siirt, Diyarbakır ve Malatya illerini kapsadı.

İki Suç Örgütüne Yönelik Operasyon

Operasyonlar, elebaşılığını yurt dışında bulunan Abdullah Çapkan ve cezaevinde bulunan Ramazan Taş'ın liderliğindeki iki ayrı suç örgütüne yönelik düzenlendi. Bu iki örgüt, uzun süredir aralarındaki husumet nedeniyle çeşitli suç eylemlerine karışmıştı. Yapılan incelemelerde, organize suç örgütü üyelerinin kasten adam öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, uyuşturucu madde imal ve ticareti, uyuşturucu madde satın alma ve bulundurma, tehdit, genel güvenliğin tehlikeye sokulması ve 6136 Sayılı Kanuna muhalefet gibi toplam 30 ayrı suç eylemini gerçekleştirdikleri belirlendi.

Operasyon Sonuçları ve Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyonlar sonucunda 47 şüpheli yakalandı. Bu kişilerin 46'sı tutuklanırken, 1'i hakkında adli kontrol kararı verildi. Ayrıca, operasyonlar sırasında 20 adet ruhsatsız tabanca ve çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.