Acun Ilıcalı, Maribor'u Satın Alıyor

Acun Ilıcalı, Maribor'u Satın Alıyor

Türk medya patronu Acun Ilıcalı, Slovenya'nın köklü takımlarından Maribor'u satın alma kararıyla futbol dünyasına yeni bir heyecan getiriyor.

Türkiye'nin medya ve spor dünyasının önde gelen isimlerinden Acun Ilıcalı, büyük bir adım atarak Slovenya'nın köklü kulüplerinden Maribor'u satın alacağını duyurdu. İngiltere Championship takımlarından Hull City'nin sahibi olan Ilıcalı, uzun süren araştırmalar sonucunda Maribor'u tercih ettiğini belirtti.

Ilıcalı, Sportklub'a yaptığı açıklamada, "Hull City'e benzer bir başarı öyküsü yazabilecek bir ekip arıyorduk ve uzun süredir bu doğrultuda çalışıyorduk. Detaylı araştırmalarımızın ardından Slovenya'nın büyük bir potansiyele sahip harika bir spor ülkesi olduğunu fark ettik" dedi.

Spora olan tutumlarıyla bilinen Sloven halkının, birçok küresel spor dalında büyük yıldızlara sahip olduğunu ve sporun ülkede önemli bir yer teşkil ettiğini vurgulayan Ilıcalı, Maribor'u tercih etme sebebini şu sözlerle açıkladı: "Geçen hafta Maribor'daydım, şehri, stadyumu ve kulübü yöneten insanları gerçekten çok sevdim. Maribor'un Avrupa sahnesindeki başarısı da dikkat çekici. Bu sezon Fenerbahçe ile karşılaşmış olmaları ve Türk medyasında da dikkat çekmeleri, tercihimizi etkileyen faktörlerden biriydi."

Ilıcalı, Maribor'un rakipleri Mura ve Olimpija'nın da başarılı kulüpler olduğunu belirtirken, Maribor'un projeleriyle kendilerine en uygun seçenek olduğuna kanaat getirdiklerini söyledi. "Harika taraftarlar, harika insanlar ve harika bir şehirle bu projenin başarılı olacağına inanıyoruz" diyen Ilıcalı, yeni dönemde Maribor'u uluslararası platformlarda da başarıyla temsil etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler