Adana'nın Çekirdeksiz Karpuzu Avrupa Sofralarında

Adana'nın Çekirdeksiz Karpuzu Avrupa Sofralarında

Adana'da Hasat Devam Ediyor, Çekirdeksiz Karpuz Avrupa'ya İhraç Ediliyor

Adana'da yaklaşık 10 bin 500 dönüm alanda ekilen çekirdeksiz karpuz hasat ediliyor. Bu sene büyük bir rekolte beklenen karpuzlar, özel kolilerle Avrupa, Balkan ve İskandinav ülkelerine gönderiliyor. Yıl boyunca 55 bin ton karpuz rekoltesi öngörülürken, karpuzun kilogram fiyatı 10-11 liradan işlem görüyor.

Adana'nın Çekirdeksiz Karpuzu Avrupa Sofralarında

Çekirdeksiz Karpuzda Artan Talep

Hasat sırasında İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, son üç yılda çekirdeksiz karpuz talebinin arttığını belirtti. Doğan, "Karpuzun içi tam kırmızı ve içinde çekirdek yok. Küçük boyutları nedeniyle evlerde hızla tüketiliyor. Avrupa'da da çekirdeksiz karpuz üretiliyor, ancak ülkemizdeki maliyetlerin daha düşük olması nedeniyle bize büyük bir talep var. Karpuzun büyük bir kısmı yurt dışına ihraç ediliyor" dedi.

Adana'nın Çekirdeksiz Karpuzu Avrupa Sofralarında

Avrupa'nın Çekirdeksiz Karpuza İlgi Gösterdiği Yıl

Karpuz üreticisi Ömer Pamuk, Avrupa'nın çekirdeksiz karpuzu çok sevdiğini ve bu yılki talebin EURO 2024'ün Almanya'da düzenlenmesinden kaynaklandığını belirtti. Pamuk, "Karpuzun tadı çok güzel ve bu yıl yoğun bir talep var. Kilogram fiyatı 10-11 lira arasında değişiyor. Avrupa genelde çekirdeksiz karpuzu tüketiyor. Ülkemizde de bu karpuzun tanıtımı yapıldı ve her geçen gün ilgi artıyor" şeklinde konuştu.

Adana'nın çekirdeksiz karpuzları, hem ülke ekonomisine katkı sağlıyor hem de Avrupa sofralarında yer buluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler