Adnan Oktar dışındaki tüm sanıklara tahliye

Adnan Oktar dışındaki tüm sanıklara tahliye

Silahlı suç örgütü yöneticisi Adnan Oktar'ın cezaevinde örgütünü yaşatmaya çalıştığı ve avukatlar aracılığıyla yeni üyeler kazandırmayı amaçladığı iddialarıyla güncel yapılanma davasında, mahkeme Oktar dışındaki tüm sanıkların tahliyesine karar verdi.

Adnan Oktar Cezaevinden Örgütsel Faaliyetlerini Sürdürdü

Silahlı suç örgütü yöneticisi Adnan Oktar'ın cezaevinde örgütsel faaliyetlere devam ettiği ve avukatlar aracılığıyla örgütünü canlı tutmaya çalıştığı iddialarıyla güncel yapılanma davası devam ediyor. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Adnan Oktar ve bazı sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Ayrıca, duruşmada 1 tutuksuz sanık ve sanık avukatları da hazır bulundu.

Tanık Kılıç'tan Oktar'ın Davranışlarına Dair Şok İddialar

Duruşmada tanık olarak ifade veren Fatih Kılıç, Adnan Oktar'ın cezaevindeyken örgütünü yaşatmak amacıyla avukatlarını görevlendirdiğini belirtti. Kılıç, Oktar'ın avukatlardan kendisini ve örgütü aklayan yazılı beyanlar aldığını, ayrıca cezaevindeki herkesten mektup yazmalarını talep ettiğini ifade etti. Oktar'ın içerideki insanları etkin pişman olmamaları için kontrol altında tutmaya çalıştığını belirten Kılıç, Oktar'ın cezaevinde bile örgütsel faaliyetleri sürdürdüğünü söyledi.

Mahkeme, Oktar Dışındaki Sanıkları Tahliye Etti

Mahkeme, duruşma sonunda Adnan Oktar dışındaki sanıklar Meltem Daban, Ferhunde Eda Babuna, Elvan Şahin, Aslı Efeoğlu ve Mine Kalça'nın yurtdışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliye edilmelerine karar verdi. Duruşma, ilerleyen tarihlerde devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.