Afetler ve arama kurtarmanın hassas burunları Hadim'de eğitiliyor

Afetler ve arama kurtarmanın hassas burunları Hadim'de eğitiliyor

Konya'nın Hadim ilçesinde yaşayan Birol Meki, kendi imkanlarıyla kurduğu köpek eğitim merkezinde, çeşitli branşlarda eğitim verdiği köpekleri ile afet ve arama kurtarma görevlerinde önemli başarılar elde ediyor.

Konya'nın Hadim ilçesinde 36 yaşındaki Birol Meki, çocukluk yıllarından beri ilgilendiği kurt köpekleri ile önemli bir başarı hikayesine imza atıyor. Kendi imkanlarıyla kurduğu köpek eğitim merkezinde, hassas burunlu köpekleri temel itaat, ileri itaat, alan koruma, canlı arama ve kadavra arama gibi farklı branşlarda eğitiyor. Meki’nin yetiştirdiği köpekler, afetlerde canlı arama ve kurtarmada görev alarak, önemli sonuçlar elde ediyor.

Afetler ve arama kurtarmanın hassas burunları Hadim'de eğitiliyor

"Türkiye'nin Her Yerinde Göreve Katılıyorum"

Köpek Eğitmeni Birol Meki, bu işe son 7 yıldır profesyonel olarak devam ettiğini belirtti. Arama kurtarma amacıyla kurduğu çiftlikte, depremlerde görev alabilecek köpekleri yetiştirmenin yanı sıra, Türkiye'nin dört bir yanından köpekleri temel itaat, ileri itaat ve alan koruma konularında eğitiyor. Meki, AFAD’ın düzenlediği uluslararası canlı arama sınavlarında köpeklerin belgelerini alarak, Türkiye’nin her yerinde afet durumlarına müdahale ediyor. "En son 6 Şubat depreminde Hatay’da köpeğim 'Gece' ile görev aldım ve 18 kişiyi tespit ettik," diyen Meki, başarılarını ve köpeklerinin etkisini vurguladı.

Afetler ve arama kurtarmanın hassas burunları Hadim'de eğitiliyor

"6 Şubat Depreminde Hayat Kurtararak Hedefime Ulaştım"

Birol Meki, 6 Şubat depreminde "Gece" adlı köpeği ile 18 kişinin hayatını kurtardığını belirtti. Köpeklerini eğitirken amacının emeğinin boşa gitmemesi olduğunu ifade eden Meki, "Çocukluğumdan beri bir kurt köpeği eğitip, deprem gibi durumlarda insan hayatını kurtarmak istiyordum. Hedefime ulaştım ama bu tür afetlerde yer almak için devletin ve AFAD’ın müsaade ettiği sürece çalışmalara devam etmek istiyorum," dedi.

Afetler ve arama kurtarmanın hassas burunları Hadim'de eğitiliyor

"Sevgi ve Özenle Başarı Elde Edilir"

Meki, özel eğitimli köpek yetiştiriciliğinde gelecekte daha farklı köpek türleri ile iz takip, canlı arama ve kadavra arama gibi alanlarda da çalışmalar yapmak istediğini belirtti. Konya'nın Hadim ilçesindeki kırsal şartlara rağmen, zorlukların üstesinden gelerek bu işi sürdürdüğünü ifade eden Meki, "Sevgi ve özenle çalıştığınız sürece, imkansız diye bir şey yok. Özellikle iz köpeklerinde, verdiğiniz emeği kesinlikle geri alırsınız," diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.