Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Turhan Çömez'e Suç Duyurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Turhan Çömez'e Suç Duyurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in sosyal medya paylaşımına yönelik açıklama yaptı ve suç duyurusunda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma dair resmi X hesabından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, koruma altında olan iki çocukla gerçekleştirilen yayının yasa dışı olduğu ve devam eden adli süreçleri tehlikeye attığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma yönelik aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Haklarında koruma kararı olan ve kuruluştan izinsiz ayrılan iki çocuğumuzla kurguladığı ve yasa dışı gerçekleştirdiği yayındaki iddialar ile ilgili halihazırda adli ve hukuki süreçler devam etmektedir."

Adli ve Hukuki Süreçler Tehlikeye Atıldı

Bakanlık, Turhan Çömez'in gerçekleştirdiği yayının, çocukların can güvenliğini tehlikeye attığını ve devam eden soruşturmaların güvenliğini riske soktuğunu vurguladı. Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereği, bakanlığın tüm çocukların üstün yararını gözettiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, "Türkiye Cumhuriyeti Milletvekili" sıfatını taşıyan bir kişinin anayasamıza ve ilgili kanunlara uyması gerektiği ifade edildi ve şu ifadelere yer verildi:

"Unutulmaması gereken şey, çocukların siyaset üstü olduğudur! Bugüne kadar çocuklarımızın hayatlarını ve güvenliklerini kimsenin siyasi emellerine feda etmedik, etmeyeceğiz."

Suç Duyurusu Yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Turhan Çömez ve ilgili diğer kişiler hakkında "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması", "Bakım ve gözetim altındaki kişinin rıza dışı kaçırılması" ve "Özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlarından suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Açıklamada, devlet korumasında olan çocuklarla gerçekleştirilen kurgu dolu yayının, çocukların can güvenliğini ve gizliliğini ihlal ettiği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler