AK Parti Konya'da İlk Bunu Yapacak

AK Parti Konya'da İlk Bunu Yapacak

AK Parti, Konya’da yenilenme sürecine kaybedilen ilçelerde kongre yaparak başlıyor. Mart ayı sonunda büyük kongre için takvim netleşecek, 28 Aralık'tan itibaren il kongreleri başlayacak.

AK Parti, uzun süredir sessizliğini koruduğu yenilenme sürecine Konya'dan başlıyor. Parti, kaybedilen ilçelerde yapılacak kongrelerle, ilk adımını atmayı hedefliyor. Bu kapsamda, Konya’da Akşehir, Seydişehir, Cihanbeyli, Bozkır, Çumra, Sarayönü ve Altınekin ilçeleri kongrelerin odağında olacak. İkinci aşamada ise oy oranının düştüğü ilçeler ele alınacak.

Ömer Çelik: "Mart Sonuna Kadar Büyük Kongre Takvimi Netleşecek"

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından açıklama yapan parti sözcüsü Ömer Çelik, büyük kongreye ilişkin önemli detaylar paylaştı. Çelik, "Mart ayı sonunda büyük kongreyle ilgili takvim netleşmiş olacak. 28 Aralık'tan itibaren il kongrelerimiz başlayacak" dedi.

konya-secim-sonuclari.jpg

Delege ve İlçe Kongreleri için Tarihler Belirlendi

AK Parti, yenilenme sürecinin önemli bir parçası olarak kongre takvimini belirledi. 21 Eylül 2024 itibarıyla başlayacak delege seçimleri, 12 Ekim 2024 tarihinde yapılacak belde ve ilçe kongreleri ile devam edecek. Kongrelerin, 93 gün sürecek yoğun bir tempoyla yürütüleceği belirtiliyor. Ardından 28 Aralık 2024’te il kongreleri başlayacak ve 79 gün sürecek bu süreç, Mart 2025 sonuna kadar tamamlanacak.

Gençlik ve Kadın Kolları Kongreleri Aynı Haftalarda Yapılacak

AK Parti, yenilenme sürecinde ana kademeyle birlikte gençlik ve kadın kolları kongrelerini de aynı haftalarda gerçekleştirerek, siyasi gündemini her ilçede tam anlamıyla yenilemeyi planlıyor. Bu kapsamda, hem belde hem il düzeyinde yenilenme süreci eş zamanlı olarak yürütülecek.

AK Parti Konya Kongre Tarihi Bekleniyor

AK Parti, Konya’da kaybettiği ilçelerde gerçekleştireceği kongrelerle siyasi gücünü tazelemeyi hedefliyor. Yenilenme süreci, Mart ayı sonunda yapılacak büyük kongreyle tamamlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum