Akdenizli balıkçılar 5 aydan sonra ’Vira Bismillah’ dedi

Akdenizli balıkçılar 5 aydan sonra ’Vira Bismillah’ dedi

Akdeniz’de avlanma sezonu Mersin'de 15 Eylül gecesi başladı. 7 balıkçı barınağından 441 tekne denize açılırken, Vali Ali Hamza Pehlivan sezon açılışında balık üretiminde Türkiye'nin dünyada 5'inci sırada olduğunu vurguladı.

Mersin'de Balıkçılık Sezonu Törenle Başladı

Akdeniz'e 321 kilometrelik kıyısı bulunan Mersin'de balıkçılık, önemli bir gelir kaynağı olmayı sürdürüyor. Ege ve Karadeniz'de 1 Eylül’de başlayan avlanma sezonu, Akdeniz’de ise 15 Eylül gecesi itibarıyla açıldı. Mersin'de yer alan 7 balıkçı barınağında 441 tekne, hazırlıklarını tamamlayarak sezona hazır hale geldi. Erdemli Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen törenle denize açılan balıkçılar için dualar okundu, Vali Ali Hamza Pehlivan'ın "Vira Bismillah" anonsuyla tekneler açığa uğurlandı.

441 Tekne Denize Açıldı

Sezon açılışında konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türkiye'nin balık üretiminde dünyada 5'inci sırada olduğunu belirterek, "İlimizde yıllık balık üretimi 40 bin ton civarında. Bunun 30 bin tonu yetiştiricilik, 10 bin tonu ise avcılık yoluyla elde ediliyor. Bugün 7 balıkçı barınağımızdan toplam 441 teknemiz denizlere açıldı ve avcılık sezonu resmen başladı" dedi.

Akdenizli balıkçılar 5 aydan sonra ’Vira Bismillah’ dedi

Sezon Boyunca 3 Bin Denetim Gerçekleştirildi

2024 yılında av yasağı döneminde toplam 3 bin denetim yapıldığını ve yalnızca 12 balıkçıya cezai işlem uygulandığını kaydeden Vali Pehlivan, balıkçıların kurallara uyduğunu vurgulayarak teşekkür etti. "Balıkçılığı kurallarına göre yaparsak, hem denizlerimizdeki hem de tatlı su kaynaklarımızdaki balık popülasyonunu koruyabiliriz. Böylece balık gibi insan sağlığı için önemli bir besin kaynağını gelecek nesillere de aktarabiliriz," diye konuştu.

Balıkçıları Aileleri Uğurladı

Sezon açılışında balıkçıları yalnız bırakmayan aileler de duygu dolu anlar yaşadı. Oğlunu ve torununu uğurlamaya gelen Rabia Taş, "Rabbim bol kısmetler versin. Torunumla oğlumu ve arkadaşlarını denize uğurlamaya geldik" dedi. Ailece balıkçılıkla uğraşan Sultan Aydın ise, "Biz doğma büyüme balıkçıyız. Babam balıkçıydı, şimdi kardeşlerim ve eşim de balıkçı. Kadınlar olarak da her konuda yanlarındayız. Güzel ve bereketli bir sezon diliyoruz," ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.