Akşama Ne Pişirsek ..?
Beyler Hemen Evi Arayın ..Hanımlar Eşinizi Sevindirin..
Akşama Ne Pişirsek ..?
Beyler Hemen Evi Arayın ..
Hanımlar Eşinizi Sevindirin..
Maydanozlu Et Kavurma
Güveçte Bulgur Pilavı
Elmalı Kuru Üzümlü Komposto
Maydanozlu Et Kavurma
Malzemeler:
Yarım kilo sotelik et
4 adet biber
2 adet domates
1 adet soğan
5-6 dal maydanoz
Tuz
Kekik
Sıvı Yağ
Düdüklü tencere
Yapılışı:
Öncelikle sıvı yağımızı tencereye koyup ısındıktan sonra etlerimizi ekliyoruz. Kısık ateşte etlerimiz birazcık kendi suyu ile pişiyor.
Etlerimiz suyunu salarken biber, domates, soğan ve maydanozları büyük büyük doğrayarak hazırlıyoruz. Etimizin rengi biraz değiştiği zaman sebzelerimizi de tencereye atıyoruz.
Ocağın altını biraz açıyoruz ve domateslerimizin suyu hafif çekilene kadar pişiriyoruz ardından tuz ve kekini de ilave edip düdüklü tenceremizi kapatıyoruz.
10 dakika kısık ateşte düdüklü de etlerimizi pişiriyoruz ve ardından ocağı kapatıyoruz.
Düdüklü tenceremizi buhar çıkış moduna alıp 10 dakikada hem buharın çıkmasını hem de düşük buharda yemeğimizin pişmesini sağlıyoruz.
Buhar çıkışı bittiği zaman tencerenizi açıp yemeği servis edebilirsiniz.
Güveçte Bulgur Pilavı
Malzemeler
4 adet pirzola
1 adet yemeklik doğranmış soğan
2’şer adet domates ve dolmalık biber
3 su bardağı su
2 su bardağı pilavlık bulgur
Pulbiber, tuz, 1 adet nar
Güveçte Bulgur Pilavı Yapılışı
Soğanı, küp şeklinde doğranmış domates ve biber i güvecin içine koyun. Üzerine pirzolaları dizin. Suyu ekleyip, ağzı kapalı olarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat pişirin. Ara sıra kontrol ederek suyu azalmışsa su ilave edin. Piştikten sonra pirzolaları içinden çıkarın. Bulgur, pulbiber ve tuzu katıp karıştırın. Güvecin ağzı kapalı olarak fırında suyunu çekene kadar pişirin. Güveci fırından çıkardıktan sonra kaşıkla pilavı alt üst edin. Üzerine pirzolaları dizip nar taneleri serpin. Ağzı açık olarak fırında etlerin üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Elmalı Kuru Üzümlü Komposto
Malzemeler
8 adet elma
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Karanfil
Yapılışı
Elmaları soyup arzu ettiğiniz ölçülere bölün. Tencereye alıp üstünü geçecek kadar su ekleyin, elmalar yumuşayana kadar pişirin. 1 su bardağı şekeri damak tadınıza göre ayarlayıp tencereye ekleyin, 4-5 dk kadar kaynatın. Limon suyunu da döktükten sonra üzerine karanfil ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Not :Taze ve yumuşak meyvelerden komposto veya şerbet yaparken, önce şekerli suyu kaynatıp meyveyi sonradan eklerseniz meyvenin parçalanmasını önlersiniz. Kuru ve sert meyvelerde ise tam tersine şeker, meyve piştikten sonra eklenmelidir.
AFİYET OLSUN…
Derleyen; Müjdat GÖKÇE