Akşama Ne Pişirsek ..?
Akşama Ne Pişirsek ..?
Mercimek Çorbası
Baharatlı Tavuk Budu
Pilav
Cacık
Not: Yemek Tarifleri 4 Kişiliktir.. Afiyet olsun…
Mercimek Çorbası
Malzemeler:
Yarım su bardağından biraz fazla kırmızı mercimek
6 bardak et suyu
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yapılışı;
Salça, tereyağı ve unu kavurun
Yavaş yavaş et suyunu ekleyerek topaklanmasını engelleyin
Yıkanmış mercimekleri ekleyerek kaynamaya bırakın
Kaynadıktan sonra blenderdan geçirip baharatları ekleyin
Bir taşım daha kaynatıp servis yapın.
Baharatlı Tavuk Budu
Malzemeler:
2 Adet soğan
1 Kabak
1 Diş sarımsak
Tuz
12 adet tavuk inciği
Karabiber
2 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım kilo küp doğranmış domates
100 ml tavuk suyu
85 gr siyah zeytin
400 gr burgu makarna
1 demet fesleğen, roka ya da nane
Yapılışı;
Soğanı ve sarımsağı soyun. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın, sarımsağı dövün.
Kabakları küp küp doğrayın.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın.
İnciklerin üzerine tuz ve karabiber serpin.
Margarini büyük bir tencerede eritin. İncikleri tencereye alıp soğan, sarımsak, kuru fesleğen ve kekikle birlikte pişirin.
Son olarak domates , tavuk suyu ve zeytinleri ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika pişmeye bırakın.
Başka bir yerde makarnanızı pişirip taze yeşilliklerle karıştırın.
Tabağın altına makarna karışımını döküp üzerine incikleri çıkartarak servis yapın.
Pilav
Malzemeler:
2 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı tel şehriye
4 Su bardağı et suyu
1 Yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı;
Tereyağında tel şehriyeleri kavurduktan sonra sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun, sıcak et suyunu ekleyip tuzunu ayarladıktan sonra kapağını kapatarak hiç açmadan ağır ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin
Altını kapattıktan sonra bir kez karıştırıp tencerenin üzerine bir kağıt havlu serin ve kapağı kapatıp demlenmeye bırakın.
Cacık
2 adet iri boy salatalığı rendeleyerek sarımsaklı yoğurtla karıştırıp isteğinize göre sulandırdıktan sonra yağ, limon ve tuz ekleyerek servis yapın.
Derleyen; Müjdat GÖKÇE