Akşama Ne Pişirsek ..?

Akşama Ne Pişirsek ..?

Akşama Ne Pişirsek ..?

Yayla Çorbası

Rozbif (Roast Beef)

Patates Püresi

Brokoli Salatası

Yemek Tarifleri 4 Kişiliktir… AFİYET OLSUN

 

Yayla Çorbası

yayla.jpg

Malzemeler:

6 Çorba kaşığı pirinç

6 Çorba kaşığı yoğut

2 Yumurta

3 çorba kaşığı un

2 bardak et suyu

3 bardak su

1 çorba kaşığı margarin

yarım limon suyu

2 çay kaşığı nane

1-2 sap maydanoz

tuz

Yapılışı;

Pirincinizi haşlayın

Derince bir kaseye yumurtaları kırın, bir yandan yumurtaları çırparken bir yandan yavaş yavaş unu katın, sonra aynı şekilde yoğurdunuzu ekleyin ve son olarak limon suyunu ekleyip boza kıvamında bir hamur elde edin

Tencerede et suyunu ısıtın, ılık bir haldeyken hamurunuza ekleyerek sıvılaştırın ve yavaş yavaş et suyuna katıp kaynayana kadar karıştırın

Koyulaşınca pirinçleri ilave edip bir taşım kaynatın,

Bir tavada margarini, nane ve maydanozu kavurun ve servis ederken üzerine dökün

 

Rozbif (Roast Beef)

roz.jpg

Malzemeler:

750 gr rozbif

Tuz

Karabiber

2 Su bardağı sıcak su

1 Ortaboy soğan

1 Havuç

1 Defne yaprağı

3 Çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı mısır unu

Yapılışı;

İki bardak sıcak su, incecik doğranmış soğan, havuç ve defne yaprağını fırın tepsinizin dibine yayıp üzerine baharatlanmış eti yerleştirin.

Etin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı serpiştirin.

Isıtılmış fırında pişirdikten sonra genişçe bir tabağa alıp dilimleyin.

Tepside kalan pişme suyunu biraz daha ısıtarak yakmadan karamelize edin.

Mısır unu katıp biraz daha kaynattıktan sonra süzerek etin üzerine sıcak sos olarak kullanın.

 

Patates Püresi

pure.jpg

Malzemeler:

5 Patates

1 Kaşık Tereyağı

1 Bardak Süt

Tuz

Yapılışı;

Patatesleri haşlayıp ezin, tereyağını ekleyip ezmeye devam edin, süt ile kıvamını verdikten sonra tuzunu ayarlayın.

 

Brokoli Salatası

borkoli.jpg

Malzemeler:

Brokoli

Sarımsak

Sıvıyağ

Limon

Tuz

Yapılışı;

Brokoliyi buharda 8 dakika haşlayın

Bir çırpıcı içinde dövülmüş sarımsak, sıvıyağ, limon ve tuzu iyiçe çırpın.

Salata tabağına yerleştirdiğiniz brokolilerinizi bu sosla harmanlayarak servis edin.

 

Derleyen; Müjdat GÖKÇE