Akşama Ne Pişirsek ..?
Akşama Ne Pişirsek ..?
Yayla Çorbası
Rozbif (Roast Beef)
Patates Püresi
Brokoli Salatası
Yemek Tarifleri 4 Kişiliktir… AFİYET OLSUN
Yayla Çorbası
Malzemeler:
6 Çorba kaşığı pirinç
6 Çorba kaşığı yoğut
2 Yumurta
3 çorba kaşığı un
2 bardak et suyu
3 bardak su
1 çorba kaşığı margarin
yarım limon suyu
2 çay kaşığı nane
1-2 sap maydanoz
tuz
Yapılışı;
Pirincinizi haşlayın
Derince bir kaseye yumurtaları kırın, bir yandan yumurtaları çırparken bir yandan yavaş yavaş unu katın, sonra aynı şekilde yoğurdunuzu ekleyin ve son olarak limon suyunu ekleyip boza kıvamında bir hamur elde edin
Tencerede et suyunu ısıtın, ılık bir haldeyken hamurunuza ekleyerek sıvılaştırın ve yavaş yavaş et suyuna katıp kaynayana kadar karıştırın
Koyulaşınca pirinçleri ilave edip bir taşım kaynatın,
Bir tavada margarini, nane ve maydanozu kavurun ve servis ederken üzerine dökün
Rozbif (Roast Beef)
Malzemeler:
750 gr rozbif
Tuz
Karabiber
2 Su bardağı sıcak su
1 Ortaboy soğan
1 Havuç
1 Defne yaprağı
3 Çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı mısır unu
Yapılışı;
İki bardak sıcak su, incecik doğranmış soğan, havuç ve defne yaprağını fırın tepsinizin dibine yayıp üzerine baharatlanmış eti yerleştirin.
Etin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı serpiştirin.
Isıtılmış fırında pişirdikten sonra genişçe bir tabağa alıp dilimleyin.
Tepside kalan pişme suyunu biraz daha ısıtarak yakmadan karamelize edin.
Mısır unu katıp biraz daha kaynattıktan sonra süzerek etin üzerine sıcak sos olarak kullanın.
Patates Püresi
Malzemeler:
5 Patates
1 Kaşık Tereyağı
1 Bardak Süt
Tuz
Yapılışı;
Patatesleri haşlayıp ezin, tereyağını ekleyip ezmeye devam edin, süt ile kıvamını verdikten sonra tuzunu ayarlayın.
Brokoli Salatası
Malzemeler:
Brokoli
Sarımsak
Sıvıyağ
Limon
Tuz
Yapılışı;
Brokoliyi buharda 8 dakika haşlayın
Bir çırpıcı içinde dövülmüş sarımsak, sıvıyağ, limon ve tuzu iyiçe çırpın.
Salata tabağına yerleştirdiğiniz brokolilerinizi bu sosla harmanlayarak servis edin.
Derleyen; Müjdat GÖKÇE