Akşama Ne Pişirsek ..?

Akşama Ne Pişirsek ..?

Akşama Ne Pişirsek ..?

 

 

Kuzu Etli Fırın Bamya

Arpa Şehriye pilavı

Kıvırcık Salata

Şeftali Şurubu

Not: Yemek Tarifleri 4 Kişiliktir. Afiyet Olsun…

 

 

 

 

Kuzu Etli Fırın Bamya

kuzu_etli_frn_bamya.jpg

Malzemeler:

1 kg. kuzu kuşbaşı

500 gr. bamya (Sirkeli suda haşlanıp, yıkanmış)

3 adet domates

2 adet soğan

½ su bardağı mısır yağı

Tuz

1 adet limonun suyu

Su

Yapılışı;

Tencere içinde kızdırdığınız yağa, yemeklik doğranmış soğanı ve etleri koyup karıştırın.

Etler suyunu çekince kare doğranmış domatesi ilave edip, 2 dakika daha karıştırın.

Etlerin üzeri kapanacak kadar su koyup kaynatın, köpüğünü alın. Üzerine kapak kapatın. 15 dakika pişirdikten sonra içine bamyayı ve limon suyunu ilave edin ve bir fırın kabına boşaltın. Fırında 15 dakika pişirdikten sonra servis yapın.

 

Arpa Şehriye pilavı

pilav.jpg

Malzemeler:

1,5 su bardağı arpa şehriye

1/2 tablet Maggi tavuk suyu

2,5 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı;

Önce yağı tencereye koyup kızmasını bekleyin ardından, yarım bardak arpa şehriyeyi yağda kavurun. Şehriyeler iyice esmerleşince kalan 1 bardak şehriyeyi de ilave edin ancak tencereye eklediğiniz son şehriyelerin ilk şehriyeler kadar esmerleşmemesine dikkat edin. Şehriyeleri kavurduktan sonra (2 renkşehriye ortaya çıkacak böylelikle)üzerine suyunu ve et suyu tabletini ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra tencerenin üzerine bez kapatıp demlenmesini bekleyin.

 

Kıvırcık Salata

kivircik.jpg

Malzemeler:

1-2 bas kıvırcık salata

3-4 adet kırmızıturp

2 adet kati pismiş yumurta

1 adet limon

1 kahve fincanı zeytinyağı

Yapılışı;

Salata yapraklarını ayıklayıp yıkayın. Bez üzerinde sularını aldırıp dolapta

soğutun. İrice doğrayıp bir tabağa yerleştirin. üzerine ve kenarlarına yumurta

dilimleri ve kırmızıturp yerleştirip limonlu sos gezdirin.

 

Şeftali Şurubu

seftali.jpg

Malzemeler:

4 tane olgun şeftali,

1 çorba kaşığı limon suyu,

6 su bar­dağı toz şeker,

10 bardak su.

Yapılışı;

Şeftalilerin kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır.

 Su ile şeker karıştırılır. Kestirinceye kadar kaynatılır.

 Kaynarken şeftaliler ilave edilir.

 Reçel kıvamına geldikten sonra ateşten alınır. Tülbentten süzülür.

 Süzülen su 1-2 taşım daha kaynatılır. Ateşten alınmadan 1-2 da­kika önce limon suyu konur.

 Soğuduktan sonra şişelere doldurulup saklanır.

 

Derleyen: Müjdat GÖKÇE