
Aksaray'a 6400 metrekare Millet Bahçesi
Aksaray'ın Sultanhanı ilçesinde, Atatürk Caddesi üzerinde 6400 metrekarelik büyük bir Millet Bahçesi yapılacak. Proje, yeşil alanları artırmayı amaçlarken, su sıkıntısı yaşayan bölgede bazı eleştirileri de beraberinde getiriyor.
Aksaray’ın Sultanhanı ilçesi, önemli bir çevresel yatırımla buluşmaya hazırlanıyor. Sultanhanı Belediyesi, Atatürk Caddesi, Saat Kulesi civarındaki iki farklı alanda, toplamda 6400 metrekarelik dev bir Millet Bahçesi yapacağını duyurdu. Bu projeyle, bölgeye yeşil alanlar eklenmesi ve halkın doğayla daha iç içe bir yaşam sürmesi hedefleniyor.
Proje kapsamında, çim zeminler, özel peyzaj bitkileri, oyun alanları ve hatta helikopter pisti yer alacak. Belediye, projeyi 90 gün içinde tamamlamayı hedefliyor. Bu süreçte, bölgedeki halkın rahatça kullanabileceği geniş bir alan yaratılması amaçlanıyor.
Aksaray’ın Su Sıkıntısı ve Eleştiriler
Ancak, Aksaray, Türkiye’nin su sıkıntısı çeken illerinden biri olarak biliniyor. Bu nedenle, bu kadar büyük bir yeşil alanın yapılacak olması, bazı çevrelerden eleştiri alacak gibi görünüyor. Millet Bahçesi projelerinde genellikle su tüketimi yüksek olan bitkilerin kullanılması, su tasarrufu konusunda duyarlı vatandaşlar tarafından endişe yaratıyor.
Proje Hedefleri ve Beklentiler
Sultanhanı Belediyesi, bu büyük projeyle yalnızca çevreyi güzelleştirmeyi değil, aynı zamanda sosyal yaşamı da desteklemeyi amaçlıyor. Oyun alanları, spor parkurları ve yürüyüş yolları gibi unsurlar, özellikle ailelerin vakit geçirebileceği, açık havada sosyal aktivitelerde bulunabileceği alanlar sunacak.
Sonuç olarak, 6400 metrekarelik Millet Bahçesi, Aksaray’ın yeşil alan ihtiyacını karşılamak adına önemli bir adım olarak görülse de, su kaynakları ve çevre duyarlılığı noktasında yeniden değerlendirilmesi gereken bazı yönler bulunuyor.