Aksaray’da 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı

Aksaray’da 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı

Aksaray'ın Yeşilova beldesinde şiddetli yağışların yol açtığı sel ve su baskınları sonucu, içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Aksaray'da son üç gündür devam eden şiddetli yağışlar, felaketlere yol açmaya devam ediyor. Yeşilova beldesinde bulunan bir mandıra, yoğun yağışların etkisiyle çöktü. Mandıra enkazı altında kalan 750 küçükbaş hayvan için kurtarma operasyonu başlatıldı.

İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, olayın bildirilmesinin ardından ekiplerin hızla harekete geçtiğini belirtti. Çelik, "Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak" dedi.

Aksaray’da 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı

Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise felaketin ardındaki detayları aktardı: "Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750'ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü."

Aksaray’da 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı

Kepçe, traktör ve iş makineleriyle yapılan çalışmalarda telef olan havanlar göçük altından çıkarılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler