Akşehir Belediyesi'nden Sokak Hayvanlarına 'Bir Can Bir Yuva' İle Destek

Akşehir Belediyesi'nden Sokak Hayvanlarına 'Bir Can Bir Yuva' İle Destek

Akşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve vatandaşların yaşadığı saldırı mağduriyetlerini en aza indirmek amacıyla "Bir Can Bir Yuva" projesini başlattı.

Akşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve onlara kalıcı yuva bulmak amacıyla "Bir Can Bir Yuva" isimli projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik bakım hizmetleri artırılırken, vatandaşlar sahiplenme süreci için teşvik ediliyor. Akşehir Belediyesi tarafından yürütülen bu proje ile sokak hayvanlarının popülasyonu kontrol altına alınarak, sokak hayvanlarının sebep olabileceği zararların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Sosyal Sorumluluk Bilinci Artırılacak

Akşehir Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal, proje hakkında yaptığı açıklamada, "Belediyemiz tarafından başlatılan proje ile sadece sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmeyi değil, aynı zamanda şehirdeki sosyal sorumluluk bilincini artırmayı hedefliyoruz. Hayvan sahiplenmek isteyen hemşehrilerimiz, belediyemiz bünyesindeki Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nden detaylı bilgi alabilecekler. Bu projeyle, sokak hayvanlarının refahını artırmayı ve toplumun her kesimini sokak hayvanlarının korunmasına katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Hep birlikte bu işi başaracağız" ifadelerini kullandı.

Saldırıların Azaltılması Hedefleniyor

Belediye yetkilileri, sahipsiz hayvanların kontrol altına alınması ve sokaklarda yaşanan saldırıların en aza indirilmesi için önemli adımlar atılacağını belirtti. Sahiplendirme projesi sayesinde sahipsiz sokak hayvanları sıcak bir yuvaya kavuşurken, kamusal alanlarda yaşanan saldırılar da en aza indirilecek ve Akşehirlinin sosyal yaşamı iyileştirilecek. Hayata geçirilen proje ile köpek sahiplenen hayvan severler, aylık olarak Akşehir Belediyesi tarafından desteklenecek. Sahiplendirilen hayvanların yaşam koşulları periyodik olarak Akşehir Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol edilecek.

Projeye Katılım Şartları

Hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlarda 18 yaşını tamamlamış olma şartı aranırken, sahiplendirilen hayvanların sayısı üçü geçmeyecek şekilde her hayvan için 400 TL maddi destek sağlanacak. Bu proje ile hem sokak hayvanlarının yaşam kalitesi artırılacak hem de vatandaşların sokak hayvanlarıyla yaşadığı sorunlar en aza indirilecek.

Akşehir Belediyesi'nden Sokak Hayvanlarına 'Bir Can Bir Yuva' İle Destek

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler