Aktarlarda bayram bereketi

Aktarlarda bayram bereketi

Birleşmiş Aktar Baharatçı ve Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Top:- "Sucuk ve pastırma yapımında kullanılan kimyon, toz biber, yeni bahar, kara biber ve çemen ile et ürünlerinde kullanılan kekiğin satışları arttı"

ANKARA (AA) - GÖKHAN ERGÖÇÜN - Kurban Bayramı öncesi aktarlarda hareketlilik arttı, et ürünlerinde kullanılan baharat satışları ikiye katlandı.

Birleşmiş Aktar Baharatçı ve Üreticileri Derneği (BAKDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Top, AA muhabirine, baharat fiyatlarının geçen yılın rakamlarıyla aynı olduğunu söyledi.

Sucuk ve pastırma yapımında kullanılan kimyon, toz biber, yeni bahar, kara biber ve çemen ile et ürünlerinde kullanılan kekiğin satışlarının, bayram öncesi arttığını anlatan Top, "Baharat satışları yüzde 100 artış gösterdi." dedi.

Bayram için yurt dışından gelen Türklerin de baharatlarını Türkiye'den almasının da satışları artırdığını belirten Top, "Gurbetçiler baharatlarını buradan temin ediyorlar. Çünkü dünyanın en iyi baharatları burada, özellikle kekiğimiz dünyada Türk kekiği olarak meşhur olmuştur." ifadesini kullandı.

- "Tarçın ve kuş üzümüne de büyük talep var"

Çukurova Baharat Genel Müdürü Tuğrul Dolgun ise yaz aylarında normalde satışların düştüğünü ifade etti. "Fakat Kurban Bayramı öncesi satışlar en az iki kat arttı. Et ve et ürünlerinde kullanılan, köfte harcı, karabiber, kimyon, pul biber gibi ürünler en çok satan kalemler." diye konuşan Dolgun, sucuk yapımında kullanılan baharat karışımlarının satışlarında da yükseliş olduğunu belirtti.

Bayram sonrası aşure ayı olduğunu da hatırlatan Dolgun, "Özellikle bu sıralar tarçın ve kuş üzümüne büyük bir talep var." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı