Alaca hastalığından 20 yıl sonra böyle kurtuldu

Alaca hastalığından 20 yıl sonra böyle kurtuldu

İzmir'de yaşayan Göksel Duygulu, 20 yıl boyunca çaresini bulamadığı vitiligo hastalığından, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Fonksiyonel Tıp Merkezi'nde uygulanan kişiye özgü tedaviyle kurtuldu.

İzmir'de yaşayan 50 yaşındaki Göksel Duygulu, 2004 yılında bir sabah uyandığında yüzünde beyaz lekeler olduğunu fark etti. Hastaneye başvurduğunda vitiligo hastalığı teşhisi konuldu. Tedavi süreci boyunca çeşitli ilaçlar ve yöntemler denedi, ancak yüzündeki lekeler geçmedi. Çoğu tedavi geçici sonuçlar sağladı ve lekeler, güneşle temas ettiğinde tekrar ortaya çıktı. Duygulu, tedaviye yönelik çözümlerin yetersiz olduğunu ve bu süreçte psikolojik olarak zorlandığını belirtti.

Fonksiyonel Tıp Merkezi'nde Yeni Bir Başlangıç

Geçtiğimiz yıl bir arkadaşının tavsiyesi üzerine İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Fonksiyonel Tıp Merkezi'ne başvuran Göksel Duygulu, burada kişiye özgü bir tedavi planı ile karşılaştı. Duygulu, yaşam tarzını değiştirdiğini ve zamanla vitiligodan kurtulduğunu belirterek, "Hayat tarzımı değiştirdim ve zamanla vitiligonun geçtiğini fark ettim. 20 yıl önce kaybettiğim özgüvenimi yeniden kazandım" dedi.

Tedavi Sürecinde Göz Kamaştırıcı Değişim

İEÜ Medical Point Hastanesi Fonksiyonel Tıp Ünitesi hekimi Dr. Kerem Korkut, Göksel Duygulu'nun tedavi sürecinin detaylarını paylaştı. Korkut, "Göksel Bey'in gıda duyarlılıklarını tespit ettik ve kişiselleştirilmiş bir beslenme planı oluşturduk. Ayrıca geniş bir check-up ile organ fonksiyonlarını, bağışıklık yanıtlarını inceledik. Hormon değerleri ve toksik metal seviyelerini ölçerek destek reçetesi oluşturduk. Düzenli kontrollerde ortaya çıkan değişim gerçekten göz kamaştırıcıydı" şeklinde konuştu.

Vitiligo ve Sedef Hastalıklarında Kişiye Özgü Yaklaşımlar

Dr. Korkut, vitiligo ve sedef hastalıklarının kişiye özgü yaklaşımlarla tedavi edilebileceğine vurgu yaptı. "Vitiligo ve romatizmal hastalıklarda yaşam tarzı değişiklikleri önemli iyileşmeler sağlayabilir. Bu hastalıkların temelinde bağışıklığı uyaran faktörler, gıda alerjisi, intolerans veya duyarlılık bulunabilir. Toksik metaller ve antibiyotiklerin aşırı kullanımı da hastalıkları tetikleyebilir. Sağlıklı beslenme, hastalıkların tetiklenmesini zorlaştırır" diye ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.