Alanya TOKİ'den Ev Alanlar Pişman Oldu

Alanya TOKİ'den Ev Alanlar Pişman Oldu

Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlar, yüksek aidatlar ve yönetimdeki usulsüzlükler nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor. AK Parti devrede.

Alanya TOKİ'den ev alanlar kira gibi aidatları görünce şoka girdi. Geçtiğimiz ay evlerine taşınan hak sahipleri, yönetimin aldığı kararla aylık 2.000 TL gibi yüksek bir aidat ödemek zorunda bırakıldıklarını belirtiyor. Yönetim kurulu üyelerinin yüksek maaş alması, aidattan muaf tutulması ve toplanan aidatların nereye harcandığı konusunda şeffaflığın olmaması vatandaşların tepkisini çekiyor.

"Yönetim Kurulu Üyeleri Aylık 25.000 TL Maaş Alıyor"

Hak sahiplerinin iddialarına göre;

  • Yönetim kurulu üyeleri aylık 25.000 TL, blok temsilcileri 5.000 TL, denetçiler ise 6.000 TL maaş alıyor.
  • Yönetim kurulu üyeleri aidattan muaf tutuluyor.
  • Toplanan aidatların nereye harcandığı belirsiz.
  • Yönetim kararları şeffaf bir şekilde paylaşılmıyor.

TOKİ'nin Mülk Sahibi Olması Sorunları Artırıyor

TOKİ'nin mülk sahibi olması nedeniyle yönetim kurulu toplantılarını düzenleyemediklerini belirten hak sahipleri, 150 imzalı bir dilekçe ile yetkililere başvurdu.

Protestolar Sürüyor

Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'nde yaşanan yönetim krizi devam ederken, site sakinleri TOKİ önünde toplanarak durumu protesto etti. Basın açıklaması yapan halk, yönetimi yolsuzlukla suçladı.

AK Parti İlçe Başkanı Konuya El Attı

Basın açıklamasına katılan AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı, konuyla ilgili ellerinden geleni yaptıklarını ve vatandaşın mağdur olmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Site Sakinlerinin Talepleri

Site sakinleri, aylık 7.000 TL taksit ödeyen bir vatandaşın 2.000 TL aidat ödemesine karşı olduklarını ifade etti. Yüksek aidatların yanı sıra eksik hizmetler nedeniyle de memnun olmadıklarını belirten site sakinleri, ailelerin zor durumda kaldığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.