Alanya'nın ekmekleri ve etlerinde sorun var mı? Belediye ekipleri tek tek denetledi
Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı ile birlikte denetimlerini sıklaştırırken ilçe genelinde hizmet veren kasaplara hijyen ve kalite kontrol denetimleri uygulandı.
Alanya Belediyesi, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sosyal faaliyetlerine hız verirken, rutin işlerini de aksatmadan sürdürüyor.
Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Alanya genelinde faaliyet gösteren kasaplara denetim gerçekleştirdi.
Gıda mühendislerinin de iştirakiyle gerçekleşen denetimlerde kasaplarda satılan ürünlerin genel kalitesi, işletmelerin hijyen durumu, çalışanların kılık kıyafeti ve ürünlerin saklama koşulları incelendi.
İşletmecilere ve çalışanlara genel hijyen kurallarından ödün vermeden çalışılmasının insan sağlığı açısından önemini anlatan ekipler, tüm dünyada etkisini gösteren COVID-19 (Yeni Tip Koronavirüs) tedbirleri kapsamında alınan sosyal mesafe, maske ve eldiven kullanımı gibi önlemlerin de gözetilerek satış yapılması gerektiğinin altını çizdiler.
Denetimler, daha öncesinde olduğu gibi Ramazan ayında da belirli aralıklarla devam edecek.
UNLU MAMÜLLERE DE DENETİM
Alanya genelinde faaliyet gösteren ekmek fırınlarında pide ve ekmek gramajları ile temel hijyen kuralları konusunda denetimler gerçekleştiren ekipler, işletme sahiplerine uyarılarda bulundu.
Özellikle COVID-19 salgını nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uyulması ve işletmelerin bu yönde gerekli tedbirleri alması, kişisel ve genel temizlik kurallarının aksatılmaması yönünde uyarılarını yineleyen ekipler maske, eldiven ve bone kullanımının aksatılmaması gerektiğinin altını çizdi.
Ekmeğin hijyen şartlarından ödün verilmeden üretilmesinin halk sağlığı için büyük önem arz ettiğini belirten ekipler, gerekli hassasiyeti gösteren tüm fırın çalışanlarına ve işletmecilerine teşekkür etti.