Ali Koç, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığına Yeniden Seçildi

Ali Koç, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığına Yeniden Seçildi

Kulüpler Birliği Vakfı'nın Maslak ofisinde gerçekleştirilen toplantıda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç yeniden başkan seçildi. Koç, yeni Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine destek çağrısında bulundu.

Ali Koç Yeniden Başkan Seçildi

Kulüpler Birliği Vakfı'nda başkanlık seçimi toplantısı Maslak ofisinde gerçekleştirildi. Mevcut başkan Ali Koç, yeniden Kulüpler Birliği Başkanı olarak seçildi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, "Bugün Kulüpler Birliği başkanlık seçimimiz vardı. Divan kurulu başkanlığına ben, yardımcım olarak Fatih Saraç ve Yüksel Yıldırım seçildik. Kulüplerin çoğunluğu Hasan Arat'ın aday olmasını talep etti. Ancak Beşiktaş'ın yoğunluğundan dolayı Hasan Arat aday olamayacağını belirtti. Bunun üzerine Ali Koç'un adaylığına karar verildi ve 19 kulübün 18'i Koç lehine oy kullandı. Galatasaray ise aleyhte oy kullandı. Ali Koç'u tebrik ediyor ve yeni dönemde başarılar diliyorum. Ayrıca, yeni federasyon başkanını da tebrik ediyorum. İki başkanımızın istişare halinde çalışarak Türk futbolunun sorunlarını birlikte çözeceklerine inanıyoruz" dedi.

"Türk Futbolundaki Adalet İçin Büyük Adımlar Atılmalı"

Ali Koç, çoğu kulübün Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'ın aday olmasını istediğini belirterek, "Geçen sefer de çoğumuz Hasan başkanı istiyordu. TFF seçimleri sonrası bırakmaya karar verdik. Ancak tüm kulüpler Hasan başkanın aday olmasını istiyordu. Hasan başkan, kulübüne daha fazla vakit ayırmak istediği için aday olmadı. Benim de devam etme düşüncem yoktu. Ancak kulüp başkanlarımızın yoğun baskısını geri çeviremedim. Yeni federasyonla birlikte iyi işler yapmayı umuyoruz. Ayrılan federasyon da ellerinden geleni yaptı. Yeni federasyon başkanı İbrahim Bey ve ekibine başarılar diliyorum. İnşallah Türk futbolundaki adaleti sağlama konusunda büyük adımlar atarlar. Kulüpler Birliği olarak bu hedeflere destek olmalıyız. Avrupa'da kulüpler ciddi anlamda söz sahibi. İnşallah benzer bir yapıyı ülkemizde de sağlarız" dedi.

Yabancı Futbolcu Kuralı Hakkında Görüşler

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni aldığı yabancı kuralıyla ilgili konuşan Ali Koç, "Bu kararı hep birlikte oy birliğiyle aldık. En önemli olay, kararın 5 yıllık bir plan olması. Yeni başkanımız, seçim döneminde kulüplere yardımcı olacağını vaat etti. Bu karar, kulüplerin menfaatine ama aynı zamanda transfer stratejisini buna göre planlayanlar için de bir dezavantaj. Biz de bu durumu yaşayanlardan biriyiz. Önemli olan hepimizin menfaati. Bu kural olduğunda ayrılacak futbolcularla pazarlık gücümüz azalıyor" açıklamasında bulundu.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın Yeni Yönetim Kurulu

Ali Koç'un başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Murat Sancak, Murat Özkaya, İbrahim Turgut, Mehmet Fatih Saraç, Sinan Boztepe, Mehmet Sepil, Yüksel Yıldırım ve Göksel Gümüşdağ.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.