Alman Otomobilleri Gözden Düşüyor Fabrikalar Zorda

Alman Otomobilleri Gözden Düşüyor Fabrikalar Zorda

Almanya merkezli otomotiv devi BMW, fren sistemlerinde tespit edilen arızalar nedeniyle dünya genelinde 1.5 milyon aracı geri çağırma kararı aldı.

BMW, fren sistemlerindeki arızalar nedeniyle dünya çapında 1.5 milyon aracını geri çağıracağını duyurdu. Şirket, bu geri çağırmanın garanti maliyetlerinde de artışa yol açacağını bildirdi. Özellikle fren sistemi sorunları nedeniyle geri çağrılan araçların detayları paylaşılmamış olsa da bu durumun, BMW kullanıcıları arasında endişe yarattığı belirtildi.

BMW Hisseleri Düşüşte

Bu gelişme, BMW'nin borsadaki hisselerinde yüzde 11'e varan bir düşüşe neden oldu. Özellikle Çin pazarında yaşanan durağanlık, BMW'nin satış rakamlarını olumsuz etkilerken, şirketin Çin'deki tüketici talebinin zayıfladığını vurguladı.

Almanya Otomotiv Sektöründe Zor Günler

BMW'nin karşı karşıya kaldığı bu sorunlar, Almanya'nın genel otomotiv sektörü üzerindeki baskıları da artırıyor. Almanya'nın bir diğer otomotiv devi Volkswagen, maliyet azaltma ve tasarruf tedbirleri kapsamında Almanya'daki fabrikalarını kapatmayı değerlendirdiğini açıkladı. Ayrıca, Volkswagen'in 30 yıllık istihdam koruma anlaşmasını erken sonlandırmayı planladığı teyit edildi. Bu gelişmeler, Almanya'da sanayisizleşme riski uyarılarını yeniden gündeme getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.