Altunhisar’da İşlenmeyen Tarım Arazileri Kiraya Verilecek

Altunhisar’da İşlenmeyen Tarım Arazileri Kiraya Verilecek

Altunhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, işlenmeyen tarım arazilerinin tarımsal üretime kazandırılması amacıyla saha çalışmalarına başladı. Yeni yönetmelik kapsamında iki yıl üst üste kullanılmayan araziler, tarımsal amaçlı olarak kiraya verilecek.

Altunhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Arazi Tespit Komisyonu, ilçede uzun süredir işlenmeyen tarım arazilerinin tarımsal üretime yeniden kazandırılması için sahada çalışmalarına start verdi. Bu çalışmalar sonucunda, üst üste iki yıl işlenmemiş tarım arazilerinin kiraya verilmesi planlanıyor.

22 Ağustos 2024 tarihinde yürürlüğe giren "İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik" kapsamında, bu araziler Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sezonluk olarak kiraya verilecek. Kiralama işlemleri, arazinin vasfını bozmama ve tarımsal üretimde kullanma şartına bağlı olacak.

Kimler Kiralama Hakkına Sahip?

İlgili yönetmeliğe göre, işlenmeyen tarım arazileri öncelikli olarak arazinin bulunduğu yerleşim yerinde ikamet eden kişilere, sivil toplum kuruluşlarına ve meslek odalarına kiralanacak. Eğer birden fazla talep olursa, en yüksek teklifi veren kiralama hakkını elde edecek. Öncelikli gruplardan talep gelmediği durumlarda ise diğer isteklilere yine en yüksek teklifi veren kişiye kiralama yapılacak.

Kiralanan tarım arazilerinin, bakanlık tarafından belirlenen kayıt sistemlerine kaydedileceği ve kiracılara tarımsal desteklerden yararlanma imkanı sunulacağı da açıklandı.

Kira Bedelleri Arazi Sahiplerine Ödenecek

Kiralanan arazilerin kira bedelleri doğrudan arazi sahiplerine ödenecek. Ancak maliklere veya hak sahiplerine ulaşılamaması durumunda, kira bedelleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen bir kamu bankasında açılacak özel hesapta üçer aylık vadelerle nemalandırılacak. Mülkiyeti ihtilaflı arazilerde ise ihtilaf giderildiğinde biriken kira bedelleri ve ferileri hak sahiplerine payları oranında dağıtılacak.

Altunhisar’da İşlenmeyen Tarım Arazileri Kiraya Verilecek

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.