Anayasa Mahkemesi, Hayvanları Koruma Kanunu'nu Esastan İnceleyecek

Anayasa Mahkemesi, Hayvanları Koruma Kanunu'nu Esastan İnceleyecek

Anayasa Mahkemesi (AYM), sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeleri içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle açılan davayı esastan incelemeye karar verdi.

CHP, Yasanın 16 Maddesinin İptali İçin Başvurdu

Hayvan haklarını ve kamu yararını ilgilendiren Hayvanları Koruma Kanununda yapılan değişiklikler, Anayasa Mahkemesi tarafından mercek altına alınıyor. CHP, 15 Ağustos tarihinde, yasadaki 17 maddeden 16’sının iptali ve yürürlüğünün durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuştu.

Gökhan Günaydın: "Yasa, Hayvan Haklarına Aykırı"

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, başvurunun ardından Anayasa Mahkemesi önünde yaptığı basın açıklamasında, iptali talep edilen maddelerin hayvan haklarına, kamu yararına, devletin temel görevlerine ve uluslararası anlaşmaların iç hukuka etkisine aykırı olduğunu vurguladı. Ayrıca, çevre ve yaşam hakkının korunması için yasanın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Yasa, Kamuoyunda Tartışmalara Neden Oldu

Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklikler, özellikle sahipsiz hayvanlara yönelik hükümleri nedeniyle kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Yasanın hayvan hakları savunucuları ve birçok sivil toplum kuruluşu tarafından eleştirildiği biliniyor. Anayasa Mahkemesi'nin esastan yapacağı incelemenin sonuçları merakla bekleniyor.

Esastan İnceleme Ne Anlama Geliyor?

Anayasa Mahkemesi’nin esastan inceleme kararı, yasanın ilgili hükümlerinin derinlemesine değerlendirileceği ve iptal edilip edilmeyeceğine karar verileceği anlamına geliyor. Bu süreçte, kamu yararı, hayvan hakları ve devletin temel görevleri göz önünde bulundurulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.