Ankara Büyükşehir'den Eğitime Büyük Destek: 10 Bin Öğrenciye Kıyafet Yardımı

Ankara Büyükşehir'den Eğitime Büyük Destek: 10 Bin Öğrenciye Kıyafet Yardımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan ailelerin ilkokula başlayan çocukları için kıyafet desteğinde bulundu. Toplamda 10 bin 166 öğrenciye 10 milyon 166 bin TL kıyafet, 119 bin 428 öğrenciye ise 108 milyon 412 bin TL kırtasiye yardımı yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardımlar kapsamında Türkiye’de bir ilke imza atarak, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için sosyal destek alan ailelerin ilkokula yeni başlayan çocuklarına kıyafet desteği sağladı. Büyükşehir Belediyesi, toplamda 10 bin 166 öğrenci için 10 milyon 166 bin TL’lik kıyafet ödemesi yaparken, 119 bin 428 öğrenciye de 108 milyon 412 bin 750 TL’lik kırtasiye desteğinde bulundu.

Mansur Yavaş’tan Eğitim Desteklerine Dair Açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için 2024-2025 eğitim yılına özel destek paketimizi hayata geçirdik. 10 bin 166 öğrencimize kıyafet desteği, 119 bin 428 öğrencimize de kırtasiye desteği sağladık. Çocuklarımızın eğitim yolculuğuna omuz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Esnafa Can Suyu: Kırtasiye ve Kıyafet Desteği

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, kıyafet ve kırtasiye desteklerinin hem ailelere hem de esnafa fayda sağladığını belirterek, “Bu yıl Türkiye’de ilk defa ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik kıyafet desteği hizmetimiz olacak. Hem esnafımız faydalanıyor hem de sosyal yardımlardan faydalanan ailelerimizin yanında oluyoruz” dedi.

Kırtasiyecilerden Büyükşehir’e Teşekkür

Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, üç yıldır devam eden kırtasiye desteğinin bu yıl limitlerinin artırıldığını ve yaklaşık 180 bin öğrenciye harçlık yatırıldığını ifade etti. Esnaflardan İlhan Kaya ve Hasan Karaman da Başkent Kart uygulamasının satışlarını artırdığını belirterek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sundular.

Ankara Büyükşehir'den Eğitime Büyük Destek: 10 Bin Öğrenciye Kıyafet Yardımı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.