Ankara İtfaiyesine 300 Yeni Personel Alımı Yapılacak

Ankara İtfaiyesine 300 Yeni Personel Alımı Yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, itfaiyeye yeni personel alımı yapılacağını duyurdu. Yavaş, liyakat ilkesine vurgu yaparak, itfaiye teşkilatının teknolojik altyapısının güçlendirileceğini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankara İtfaiyesi’nde düzenlenen yemin töreninde itfaiye teşkilatına yeni personel alımı yapılacağını açıkladı. Yavaş, liyakat ilkesine vurgu yaparak, "Sizlerin daha iyi çalışmanız için elimizden geleni yapacağız. Bu tür hizmetlerde liyakat olmazsa olmazdır" dedi.

İtfaiye Teşkilatına 300 Yeni Personel

Yavaş, geçtiğimiz hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüştüğünü belirterek, 500 itfaiye eri talebinde bulunduklarını ve 300 kişilik alım için izin çıkmasını beklediklerini söyledi. "Bu işin eğitimini almış, liyakat sahibi gençlerden oluşan bir ekip kuracağız" diyen Yavaş, personel alımında liyakatin önemine vurgu yaptı.

Teknoloji ile Desteklenen Müdahaleler

Yavaş, yangınlara müdahale süresinin kritik olduğuna dikkat çekerek, itfaiyenin son teknolojik cihazlarla donatıldığını belirtti. "İtfaiye teşkilatımızı modern cihazlarla donatıyoruz. Dünyadaki son gelişmeleri takip ediyoruz ve sosyal medyada gördüğümüz başarılı uygulamaları teşkilatımıza entegre ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ankara İtfaiyesi’nin Kapasitesi Artırıldı

Göreve geldiklerinde 154 olan araç sayısının 292’ye yükseldiğini belirten Yavaş, personel sayısının da 764’ten 1.146’ya çıkarıldığını dile getirdi. Ayrıca, mevcut 48 istasyonun yenileriyle desteklenerek sayısının artırıldığını açıkladı.

2024'te 16.652 Olaya Müdahale Edildi

Yavaş, 2023 yılı boyunca 9 bin 54'ü yangın olmak üzere toplamda 28 bin 465 olaya müdahale ettiklerini söyledi. 2024 yılının ilk 7 ayında ise 6 bin 26'sı yangın olmak üzere 16 bin 652 olaya müdahale edildiğini belirtti. Ayrıca, yıl içerisinde 55 bin 961 kişiye sertifikalı seminer, tatbikat ve eğitim verildiğini ifade etti.

Mansur Yavaş’a Teşekkür Mesajları

Törene katılan vatandaşlar da Mansur Yavaş’a teşekkür etti. Mezun olan itfaiye erlerinden biri, "Bu tören kendimizi değerli hissettirdi. Mansur başkanımıza teşekkür ederiz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.