Ankara Miras Şantiye Gezileri Devam Ediyor! Başkentliler Tarihle Buluşuyor

Ankara Miras Şantiye Gezileri Devam Ediyor! Başkentliler Tarihle Buluşuyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kent turizmini canlandırmak ve kent tarihini tanıtmak için hayata geçirdiği Ankara Miras Şantiye Gezileri'ne yoğun ilgi devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Ankara Miras Şantiye Gezileri’ yoğun ilgi görüyor. Vatandaşlar, uzman rehberler eşliğinde restore edilen Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi’ni geziyor, şehrin tarihi ve kültürel mirasıyla ilgili bilgi ediniyor.

Yirmincisi Düzenlendi

Bugüne kadar 500’den fazla kişinin katılımıyla gerçekleştirilen gezilerde Başkentliler, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin önemli tarihi alanlarını yerinde görme imkanı buluyor.

Kültürel Mirasın Korunması Şube Müdürü Sinem Battaloğlu: “Ankara Kalesi, Arkeopark ve Roma Tiyatrosu’nda yaptığımız çalışmaları vatandaşlarımıza göstermek için şantiye gezileri düzenliyoruz. Vatandaşlarımızın da oldukça yoğun bir ilgisi var bu gezilere.”

ankara-sehir-gezisi-1.jpg

Vatandaşlardan Memnuniyet

Geziye katılan vatandaşlar da Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sunarak şu ifadeleri kullandılar:

  • Emel Baş: “Ankara Büyükşehir Belediyesinin internet sitesinde görene kadar böyle bir alanın varlığından haberim yoktu. Geldiğim için çok mutluyum, benim için çok güzel geçti ve çok önemli bilgiler öğrendim.”
  • Kübra Döner: “Mimarlık öğrencisiyim. Daha iyi bilgiler için bu geziye geldim. Benim için çok güzel ve faydalı geçti.”
  • Osman Yılmaz: “Mansur Başkan yine farkını göstermiş bence. Burada bir tarih saklıymış ve onu ortaya çıkarmış. Gezi benim için çok faydalı geçti. Yeni bilgiler edindim. Bu anlamda da çok mutluyum.”

ankara-sehir-gezisi-2.jpg

Ankara Miras Şantiye Gezileri’ne katılmak için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesini (https://www.ankara.bel.tr/) ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler