Ankara ucuz et sattı, vatandaş kuyruk oldu, 24 milyon lira ciro yaptı

Ankara ucuz et sattı, vatandaş kuyruk oldu, 24 milyon lira ciro yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan ayına özel başlattığı uygun fiyatlı kırmızı et satışı vatandaşlardan büyük ilgi gördü. 2 hafta içinde yaklaşık 61 ton et satılırken, toplam ciro 24 milyon liraya ulaştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, artan yaşam maliyetleri karşısında vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Ramazan ayına özel olarak başlatılan uygun fiyatlı kırmızı et satışı, Başkent Market şubeleri ve mobil marketler aracılığıyla sürüyor. Büyük ilgi gören uygulama kapsamında ilk hafta 28 bin 924 kilogram, ikinci hafta ise toplam 60 bin 810 kilogram et satıldı. Tahmini cironun 24 milyon lira olduğu belirtildi.

ankara-ucuz-et-2.jpg

Çubuk, Kahramankazan ve Ayaş’taki üretici kooperatiflerinden temin edilen etler, veteriner hekimler ve ziraat mühendislerinin denetiminde sofralara ulaşıyor. Hem üreticiyi destekleyen hem de vatandaşın temel gıdaya erişimini kolaylaştıran bu uygulamanın Ramazan boyunca devam edeceği aktarıldı.

ankara-ucuz-et-4.jpg

Fiyatlar ve Satış Noktaları

Uygun fiyatlı kırmızı et satışı 1 Nisan 2025’e kadar sürecek. Başkent Market’in GİMAT, Batıkent, Kızılay, ASKİ, ABB, Etimesgut ve Şafaktepe şubeleri ile 25 ilçeyi dolaşan mobil marketlerde satış devam edecek.

ankara-ucuz-et-6.jpg

Güncel fiyatlar ise şöyle:

  • Kıyma: 419 TL/kg
  • Kuşbaşı: 499 TL/kg
  • Yemeklik haşlamalık et: 419 TL/kg
  • Dana sucuk: 499 TL/kg

ankara-ucuz-et-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.