Ankara'daki cinayette son dakika gelişmesi

Ankara'daki cinayette son dakika gelişmesi

Ankara’da gürültüye sinirlenerek komşularına pompalı tüfekle saldıran Tahsin Ünsür hakkında 5 kez müebbet hapis cezası talep edildi. Olayda 2'si çocuk 5 kişi hayatını kaybetti. İddianame, Ankara Batı 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Ankara'daki Gürültü Cinayetinde 5 Kez Müebbet İsteniyor

Ankara’nın Sincan ilçesinde Tahsin Ünsür, üst katta oturan komşularının çocuklarının yaptığı gürültüye dayanamayarak 22 Kasım 2023 gecesi komşularına pompalı tüfekle saldırdı. Olayda aynı aileden 2’si çocuk 5 kişi hayatını kaybetti. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, Ünsür hakkında "kasten öldürme" suçundan 5 kez müebbet hapis cezası istendi.

“Gürültüye Tahammül Edemedim”

İddianameye göre, sanık Tahsin Ünsür ifadesinde, Turgut ailesinin çocuklarının sürekli gürültü yaptığını ve bu durumu defalarca şikayet ettiğini belirtti. Ünsür, "Eşimin vefatından sonra bu seslere tahammül edemedim" dedi. Olay günü, uyuyamaması üzerine tüfeğini alarak komşusunun kapısını çaldığını ve ardından komşularına ateş açtığını söyledi.

“Hepsini Öldürdüm, Şimdi Kimi Arıyorsanız Arayın”

Tanık ifadeleri de iddianamede yer aldı. Binanın yöneticisi E.Ö., Ünsür’ün kendisine defalarca "Ben bunları öldüreceğim" dediğini ve bu konuda şikayetlerini dile getirdiğini aktardı. Olayın yaşandığı gece tanık S.Y., silah sesleri duyduktan sonra binaya girerek Ünsür'ü elinde tüfekle gördüğünü ve Ünsür'ün "Hepsini öldürdüm, şimdi kimi arıyorsanız arayın" dediğini ifade etti.

Olayın Ayrıntıları

22 Kasım 2023 tarihinde gece saat 23.45 sıralarında Mustafa Kemal Mahallesi’nde yaşanan olayda Tahsin Ünsür, komşularının evine giderek pompalı tüfekle Behiye Turgut (71), Hamdi Turgut (41), Sunay Turgut (40), Mustafa Turgut (13) ve Ceyda Turgut'u (11) vurdu. Aile fertleri hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Olayın ardından Tahsin Ünsür, polis ekipleri tarafından tüfeğiyle birlikte yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkeme Süreci Başladı

Ankara Batı 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Ünsür hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. Ünsür’ün, "kasten öldürme", "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme" ve "kadına karşı kasten öldürme" suçlarından yargılanması talep ediliyor. Ünsür’ün 5 kez müebbet hapis cezası alması bekleniyor. Mahkeme süreci önümüzdeki günlerde başlayacak.

Toplumda Büyük Tepki

Olay, toplumda büyük infial yarattı. Gürültü nedeniyle cinayete dönüşen bu trajedi, özellikle komşuluk ilişkilerinin ve öfke kontrolünün önemine dair tartışmaları alevlendirdi. Mahkeme sürecinin sonuçları ve sanığın cezası, kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler