Ankara'nın Ünlü Markasının Konkordatosu Kabul Edildi! Ürünleri Yok Satıyordu

Ankara'nın Ünlü Markasının Konkordatosu Kabul Edildi! Ürünleri Yok Satıyordu

Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Faruk Ekin Tekstil Sanayi Ve Ticaret A.Ş.'nin konkordato talebini onayladı. Şirket, 2024 Kasım ayından itibaren alacaklılarına faizli ödeme yapmaya başlayacak.

Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2023/431 esas ve 2024/462 karar sayılı ilamı ile, Ankara Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne kayıtlı 382374 sicil numaralı Faruk Ekin Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin konkordato talebi onaylandı. Mahkemenin verdiği karara göre, konkordato kapsamındaki borçlar faiz uygulanarak yeniden yapılandırılacak ve ödemeler 2024 Kasım ayından itibaren başlayacak.

Ödeme Planı ve Faiz Uygulaması

Mahkemenin kararına göre, Faruk Ekin Tekstil A.Ş.'nin ana para borçlarına %50 faiz uygulanacak. Her 100 TL borç, faizle birlikte 150 TL olarak hesaplanacak. Şirket, 2024 yılının Kasım ayından başlayarak üçer aylık periyotlarla toplamda sekiz eşit taksit halinde borcunu ödeyecek. Taksitlerin her biri ayın 27. günü ve takip eden üç iş günü içinde yapılacak.

Rehinli Alacaklılarla Yapılandırma

Ayrıca, şirketin rehinli alacaklılarıyla borçların yeniden yapılandırılması talebi de kabul edildi. Bu doğrultuda, Ankara Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün kayıtlarına göre şirket, alacaklılarıyla yaptığı görüşmeler neticesinde borçlarını yeniden yapılandıracak. Konkordato komiserler kurulunun görevi 3 Eylül 2024 tarihinde sona erdi ve Prof. Dr. Levent Börü kayyım olarak görevlendirildi.

Hukuki Süreç

Mahkemenin verdiği tasdik kararı, konkordato sürecinin bağlayıcı hale geldiğini ve şirket üzerindeki tedbirlerin kaldırıldığını belirtiyor. Ayrıca, itiraz eden alacaklılar, tasdik kararının ilanından itibaren iki hafta içinde istinaf başvurusunda bulunabilirler.

Sonuç olarak, Faruk Ekin Tekstil A.Ş., konkordato sürecinde borçlarını yapılandırarak 2024'ten itibaren ödeme sürecine başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.