Antalya Valiliği 15 Gün Süreyle Tüm Eylem ve Etkinlikleri Yasakladı

Antalya Valiliği 15 Gün Süreyle Tüm Eylem ve Etkinlikleri Yasakladı

Antalya Valiliği, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren 15 gün süreyle il genelinde tüm açık alan eylem ve etkinliklerini yasakladı.

Antalya Valiliği, yaptığı yazılı açıklamada, çeşitli topluluklar, platformlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenmesi planlanan "-Sözde- Antalya 10. Onur Ayı" etkinlikleri ve benzeri tüm eylem ve etkinliklerin yasaklandığını duyurdu. Yasak kararı, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesi çerçevesinde alındı.

Yasak Kapsamındaki Eylem ve Etkinlikler

Valilik açıklamasında, "yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant/çadır kurma, herhangi bir amaç doğrultusunda toplanma ile piknik" gibi etkinliklerin tamamının yasaklandığı belirtildi. Bu yasak, 1 Temmuz 2024 tarihinden başlayarak 15 Temmuz 2024 tarihine kadar sürecek.

Halk Güvenliği ve Kamu Düzeni İçin Alınan Önlem

Valilik, yasak kararının halk güvenliği ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla alındığını vurguladı. Antalya genelinde uygulanacak bu yasaklar, potansiyel güvenlik risklerini en aza indirmeyi hedefliyor.

Antalya'da yaşayan vatandaşların, 15 gün boyunca açık alanlarda herhangi bir toplu etkinlik düzenlememeleri ve yasaklara uymaları önemle hatırlatıldı.

Antalya Valiliği'nin bu kararının, kentteki huzur ve güvenliği koruma amacı taşıdığı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler