Apartman Görevlisinin Kazandığı Tazminat Davası Site Sakinlerini İsyan Ettirdi

Apartman Görevlisinin Kazandığı Tazminat Davası Site Sakinlerini İsyan Ettirdi

Adana'da 2019 yılında bir apartman sakinine sözlü tacizde bulunduğu iddiasıyla vurularak felç kalan apartman görevlisi, açtığı tazminat davasını kazanarak 12 milyon TL hak kazandı. Karar, apartman sakinleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan 2000 Evler Mahallesi'ndeki bir sitede, 29 Kasım 2019 tarihinde yaşanan olayda apartman görevlisi Rıdvan Uçar, bir site sakininin eşi Caner Şahin tarafından taciz iddiasıyla vuruldu. Uçar, ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı ve tedavi sonrası felç kaldı.

Olayın ardından gözaltına alınan Caner Şahin, mahkeme kararıyla tutuklanırken, apartman görevlisi Rıdvan Uçar ise siteden işten çıkarıldı. Uçar, felç kalmasına neden olan olayın bir iş kazası olduğunu öne sürerek tazminat davası açtı. Mahkeme, apartman yönetimini Uçar’a 12 milyon TL tazminat ödemeye mahkum etti.

Apartman Sakinleri Karara Tepkili

Apartman sakinleri, mahkeme kararının ardından kişi başı 57 bin TL civarında bir borçla karşı karşıya kaldı. Site yöneticisi Ünal Bozkurt, "İki kişi arasında yaşanan olayın cezasının tüm siteye kesildiğini" belirterek, bu büyük borcun ödenmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Site sakini Şükriye Avcı ise, davaya bakan avukatın duruşmalara katılmamasının hakim tarafından cezalandırmaya yol açtığını iddia ederek, bu durumun siteye yansıtılmaması gerektiğini vurguladı.

Site Sakinlerinin Ödeme Güçlüğü

Karara tepki gösteren bir başka site sakini Ayhan Türker ise, 12 milyon TL gibi büyük bir meblağın site sakinlerine yüklenmesinin adil olmadığını dile getirdi. Türker, "Bu parayı nasıl ödeyeceğiz?" diyerek karara olan tepkisini dile getirdi.

Yatalak annesiyle yaşayan Muazzez Düzgün de, yaşadığı maddi zorluklara dikkat çekerek, "Bez parası bulamıyorum, bu parayı nasıl ödeyeceğim?" şeklinde sitem etti.

Site sakinleri, apartman görevlisi ve bir apartman sakini arasında yaşanan olayın, tüm siteyi bu kadar büyük bir borçla karşı karşıya bırakmasının adaletsiz olduğunu savunarak, yetkililerden çözüm talep ediyor.

Apartman Görevlisinin Kazandığı Tazminat Davası Site Sakinlerini İsyan Ettirdi

Apartman Görevlisinin Kazandığı Tazminat Davası Site Sakinlerini İsyan Ettirdi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.