Ara Eleman Krizi: 10 Bin Nitelikli Çalışana İhtiyaç Var

Ara Eleman Krizi: 10 Bin Nitelikli Çalışana İhtiyaç Var

İzmir’in Torbalı ilçesindeki fabrikalar, 61 ilin toplam ihracatını geçerken, 10 bin meslek lisesi mezunu ara eleman ihtiyacı ile karşı karşıya.

İzmir’in sanayi merkezi Torbalı’da, fabrikalarda yetişmiş ara eleman eksikliği büyük bir sorun haline geldi. İlçede, 10 bin meslek lisesi mezunu ara eleman arandığı ancak bu ihtiyacın karşılanamadığı belirtiliyor. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, sanayicilerin yeni yatırımlar ve üç vardiya çalışmak istediklerini ancak nitelikli eleman bulamadıkları için tam kapasiteyle çalışamadıklarını söyledi.

"Ara Eleman Sorunu Sanayicilerin Büyümesini Engelliyor"

Torbalı’daki fabrikalar, mevcut iş gücüyle sınırlı kalıyor ve yeni makineleri kullanacak nitelikli eleman bulamıyor. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, "80 bin çalışanımız var ve 10 bin nitelikli elemana daha ihtiyacımız var. Fabrikalarımızın girişlerinde eleman arandığına dair ilanlar görüyoruz" dedi. Olgun, meslek liselerindeki eğitim politikalarının hızla gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ara Eleman Krizi: 10 Bin Nitelikli Çalışana İhtiyaç Var

Sanayicilerden "Meslek Lisesi" Çağrısı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih dönemiyle birlikte, Torbalı’daki sanayiciler meslek liselerini tercih etmeleri konusunda öğrencilere ve velilere çağrıda bulunuyor. Sanayiciler, meslek lisesi mezunu kişilere olan ihtiyaçlarının arttığını ve bu konuda bilinçlenmenin önemini belirtti.

Gezer vinç üreticisi Alparslan Kurtmen, meslek lisesi mezunu personelin beyaz yaka çalışanlarla yakın maaş aldığını belirterek, "Meslek liseleri ülkemiz için çok önemli. Çocuklarımızı tereddüt etmeden meslek liselerine göndermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Ara Eleman Krizi: 10 Bin Nitelikli Çalışana İhtiyaç Var

"İşsizlik Sorunu Yaşanmıyor"

Fabrikada çalışan Ramazan Kılınç ise, meslek lisesinden mezun olduktan sonra iş bulma konusunda herhangi bir zorluk yaşamadığını ve gençlerin meslek liselerini tercih etmeleri gerektiğini söyledi. Kılınç, "Meslek lisesinde aldığım eğitim sonrası iş bulmakta zorlanmadım. İş imkanı bol ve maaşlar tatmin edici" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler