Atama kararları Resmi Gazete’de: 6 üniversiteye rektör atandı

Atama kararları Resmi Gazete’de: 6 üniversiteye rektör atandı

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı değişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar doğrultusunda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda önemli görev değişiklikleri yapıldı. Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran görevden alınırken, yerine Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Adil Çalışkan atandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndaki Atamalar

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne Alparslan Çevik atanırken, Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarlacı görevden alındı. Ayrıca, Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü'ne Süreyya Erkan, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne Yasin Akar, Kadın Statüsü Genel Müdür Yardımcılığı'na Ahsen Arıöz Bozkuş, Personel Genel Müdür Yardımcılığı'na Volkan Özdede, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdür Yardımcılığı'na Halit Çağdaş ve Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı'na Şule Ürker atandı. Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı'na ise Mehmet Rauf Karslı getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda Görev Değişimi

Karar kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Kamil Yeşil görevden alındı. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ise Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'ne atandı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nda Yeni Atama

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Ferhat Güngör görevden alınırken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda açık bulunan Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'na Başmüfettiş Muzaffer Barış Morgül atandı.

6 Üniversiteye Rektör Ataması Yapıldı

Cumhurbaşkanlığı kararı ile 6 üniversiteye rektör ataması gerçekleştirildi. Atamalar şu şekilde oldu:

  • Doğuş Üniversitesi: Prof. Dr. Ahmet Alkan Çelik
  • İnönü Üniversitesi: Prof. Dr. Nusret Akpolat
  • Karadeniz Teknik Üniversitesi: Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı
  • Ondokuz Mayıs Üniversitesi: Prof. Dr. Fatma Aydın
  • Sivas Cumhuriyet Üniversitesi: Prof. Dr. Ahmet Şengönül
  • Yıldız Teknik Üniversitesi: Prof. Dr. Eyüp Debik

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.