ATSO'dan çocuklar için "robotik kodlama" eğitimi
ATSO Başkanı Çetin:- "Dijital teknolojilere dayalı yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Bu süreci kaçırmayalım, geleceği yakalayalım. Bu yeni düzenin ihtiyaç duyduğu becerinin, dilin adı 'kodlama'. Hangi ülke bu beceriyi çocuklarına daha iyi öğretirse, gelece
ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, dijital teknolojilere dayalı yeni dünya düzeninin ihtiyaç duyduğu beceri dilinin adının 'kodlama' olduğunu, bu beceriyi çocuklarına daha iyi öğreten ülkelerin gelecekte başarılı olacağını bildirdi.
ATSO Başkanı Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, inovasyon yılı etkinlikleri kapsamında ATSO Akademi tarafından 1-14 Ağustos'ta robotik kodlama eğitimleri düzenleneceğini dile getirdi.
Eğitimlerin 7-10 ve 11-15 yaşlarındaki çocuklara yönelik iki grupta verileceğini belirten Çetin, eğitimlere katılanlara bilgisayarlı sistemlere komut verebilme, uygulamaları izleyebilme, büyük veri yığınlarını işleyebilme yeteneklerinin kazandırılmasının hedeflendiğini ifade etti.
Katılımcılara, Lego WeDo 2.0'ye giriş, Milo Science Rover Milo bilim aracının tasarlanması, Pulling dengeli ve dengesiz kuvvetlerin bir nesnenin hareketi üzerindeki etkilerinin araştırılması, Speed bir aracın daha hızlı gitmesine neden olabilecek faktörlerin araştırılması gibi konularda eğitim verileceğini belirten Çetin, şunları kaydetti:
"Ülke olarak sanayileşme devrimini kaçırdık, bugün halen bu gecikmenin bedelini ödüyoruz. En büyük 500 sanayi kuruluşumuz içerisinde bile yüksek teknoloji düzeyinde faaliyetini yürütenlerin oranı sadece yüzde 9'larda. Katma değerli üretim yapamıyoruz. Ancak artık önümüze bakmamız gerekiyor. Şimdi önümüzde yeni bir fırsat var. Dijital teknolojilere dayalı yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Bu süreci kaçırmayalım, geleceği yakalayalım. Bu yeni düzenin ihtiyaç duyduğu becerinin, dilin adı 'kodlama'. Hangi ülke bu beceriyi çocuklarına daha iyi öğretirse gelecekte o ülkeler başarılı olacak. Geleceği gören ülkeler kodlama eğitimlerini kampanyayla yaygınlaştırma derdindeler, birçoğunda bu eğitim müfredata girmiş durumda. Bizim de çocuklarımızı geleceğe hazırlamamız gerekiyor."
AA
Kaynak: