Ayşe Ateş: Bildiğim her şeyi anlatacağım

Ayşe Ateş: Bildiğim her şeyi anlatacağım

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin görülecek 4. duruşma öncesinde, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Ayşe Ateş: "Bildiğim Hiçbir Şeyin Sır Kalmasını İstemiyorum"

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in, 30 Aralık 2022’de Ankara'nın Çukurambar semtinde tetikçi Eray Özyağcı tarafından öldürülmesine ilişkin açılan davanın dördüncü duruşması, bugün Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülecek. Duruşma öncesinde Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Ayşe Ateş, "Bugün canilerin bize yaşattıklarını anlatacağım. Bildiğim hiçbir şeyin sır kalmasını istemiyorum, ölürsem de benimle gitmesini istemiyorum" dedi.

Sanıkların İfadelerine Tepki: "Zırvalıkları Dinliyoruz"

Duruşma öncesi açıklama yapan Ayşe Ateş, Sinan Ateş’in öldürülme anına ilişkin kamera kayıtları, balistik ve otopsi raporlarına rağmen sanıklardan birinin "Sinan Ateş’i ben öldürmedim, yanındaki Selman öldürdü" dediğini belirtti. Ayşe Ateş, bu ifadelerin dosyadaki belgelerle uyuşmadığını ve sosyal medyada yapılan savunmaların gerçekleri yansıtmadığını ifade etti. "Sinan’ın öldürülme anına ilişkin kamera kayıtları var. Kiralık katil arabanın arkasından çıkıyor, Sinan’a ateş ediyor. Sinan yere düşüyor ve hareketsiz kalıyor. Kamera kaydında her şey net olarak görünüyor. Üç gündür bu saçma sapan zırvaları dinliyoruz" şeklinde konuştu.

Ayşe Ateş: "Ölümden Korkuyorum, Bilgilerimin Sır Kalmasını İstemiyorum"

Ayşe Ateş, duruşmada vereceği ifadede, sanıkların Sinan Ateş hayattayken yaşadıklarını anlatacaklarını söyledi. "Sinan’ın bana anlattıklarını ve canilerin bize yaşattıklarını açıklayacağım. Ölmekten, öldürülmekten ve çocuklarımı annesiz bırakmaktan korkuyorum. Bu yüzden bildiğim hiçbir şeyin sır kalmasını istemiyorum. Ölürsem de bilgilerimle birlikte gitmesini istemiyorum" dedi.

Ateş, duruşmalarda ortaya atılan bazı iddiaları eleştirerek, "Müdafiler bu duruşmada bu siyasi cinayetin Pensilvanya’da kurgulandığını, senaryosunu da Mustafa Özcan isimli şahsın yazdığını iddia ettiler. Bu tür iddialar arsızlık ve kurnazlık örneğidir" diye konuştu. Ayşe Ateş, Sinan Ateş’e yönelik tehditler ve saldırıların da merkezi bir odak tarafından gerçekleştirildiğini belirtti ve "Cambaza bakmayacağımızı, katillerden gözümüzü ayırmayacağımızı bilsinler" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler