Ayşenur Ezgi Eygi'nin katledilmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı

Ayşenur Ezgi Eygi'nin katledilmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail askerleri tarafından şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin katledilmesinden sorumlu olanlar hakkında soruşturma başlatıldığını ve uluslararası yakalama taleplerinin çıkarılacağını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi'nin kapanış konferansında basına açıklamalarda bulundu. İsrail askerleri tarafından şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi’nin katledilmesiyle ilgili soruşturmanın başlatıldığını belirten Tunç, uluslararası alanda kırmızı bültenle yakalama taleplerinin de çıkarılacağını duyurdu.

Tunç, "Ayşenur Ezgi'nin naaşı önce İstanbul'a geldi, oradan İzmir'e ve sonrasında Didim'de defnedilecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuda yetkili ve soruşturmayı yürütüyor. Sorumluların yakalanması için gerekli adımları atıyoruz" dedi.

"Narin'in katilleri için adli süreç titizlikle yürütülüyor"

Bakan Tunç, Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Adli Tıp Kurumu tarafından incelenen bulgulara dayanarak, katillerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti. "Elde edilen deliller soruşturmayı yönlendiren çok önemli veriler içeriyor. Narin evladımızı katledenleri yargı önüne çıkarmak boynumuzun borcu" ifadelerini kullandı.

"Soruşturmanın gizliliği önemli"

Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında yer alan yanlış bilgilere de dikkat çeken Bakan Tunç, soruşturmanın gizliliğinin korunmasının önemini vurguladı. Tunç, "Narin'in katledilişi milletimizi derinden yaraladı. Bu nedenle, faillerin en ağır cezayı alması için soruşturmayı etkin şekilde yürütmek zorundayız" dedi.

Adli Tıp Kurumu'nun biyolojik, kimyasal ve patolojik veriler üzerinde çalıştığını belirten Tunç, incelemelerin 2 hafta daha süreceğini ve sürecin titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.