Ayşenur Ezgi Eygi'nin Naaşı İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Ayşenur Ezgi Eygi'nin Naaşı İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'da öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşının Türkiye'ye getirilmesi için yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Cenazenin Türkiye'ye uçakla nakledilmesi planlanıyor.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşının Türkiye'ye getirilmesi için yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Cenazenin Türkiye'ye Nakledilmesi İçin Uçakla Transfer Planı

Sözcü Keçeli, "İsrail askerleri tarafından öldürülen vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşının Türkiye'ye getirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Karayoluyla Filistin'den Ürdün'e geçişler İsrail tarafından dün (Pazar) itibariyle kapatıldı. Bu çerçevede, vatandaşımızın ailesinin talebi üzerine cenazenin naklinin gecikmemesi amacıyla, naaşın uçakla doğrudan Türkiye'ye getirilmesi seçeneği üzerinde çalışıyoruz," ifadelerini kullandı.

Kudüs Başkonsolosluğu ve Los Angeles Başkonsolosluğu'nun Koordinasyonu

Keçeli, işlemlerin en kısa sürede tamamlanması için Kudüs Başkonsolosluğunun yerel makamlarla temas halinde süreci takip ettiğini belirtti. Ayrıca, vatandaşımızın aile fertlerinin ülkemize gelmesi için Los Angeles Başkonsolosluğunun gerekli koordinasyonu sağladığını açıkladı.

Cenazenin Defnedileceği Yer

Cenazenin, merhumenin ailesinin talebi üzerine, Aydın'ın Didim ilçesinde defnedilmesi öngörülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.