Ayşenur öğretmenin futbol tutkusu

Ayşenur öğretmenin futbol tutkusu

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine 2 yıl önce atanan 26 yaşındaki Kırşehirli Ayşenur Kılıç, hafta içi okulda öğretmenlik yapıyor, hafta sonları da yeşil sahalarda top koşturuyor- Kadınlar 2. Ligi takımlarından Ağrı Birlik Spor'da forma giyen Kılıç:- "Öğretmen

AĞRI (AA) - ORHAN GÜNGÖR - Ağrı'nın İran sınırına yakın ilçesi Doğubayazıt'a 2 yıl önce atanan 26 yaşındaki Kırşehirli Ayşenur Kılıç, hafta içi okulda öğretmenlik yaparak, hafta sonları da yeşil sahalarda top koşturarak hemcinslerine örnek oluyor.

Doğubayazıt Savcı Hakan Kılıç Ortaokulu'nda Fen Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Kılıç, ön yargılı şekilde geldiği ilçede şimdi bir yandan öğrencilerini geleceğe hazırlıyor, bir yandan da kaptanlığını yaptığı futbol takımının başarısı için gösterdiği gayretten dolayı ilçe halkının takdirini topluyor.

Kadınlar 2. Ligi takımlarından Ağrı Birlik Spor'da top koşturan Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin bir ucuna, sınır kapısına atandığı için önceleri tereddütleri olduğunu ve üzüldüğünü söyledi.

Ankara'da, büyük şehirde büyüdüğünü ve bu nedenle ilk atandığında zorlandığını anlatan Kılıç, "Burada sosyal aktivite yok, gideceğimiz yer, tanıdığımız mekan yok ama zamanla okul ve öğretmen çevresi ve spora da başlayınca alıştım artık. Bir sıkıntı yaşamıyorum. Zor zamanlar geçirdim ama çok şükür mutluyum." dedi.

Kılıç, 10 yıldır lisanslı futbolcu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Atandıktan 2-3 gün sonra Ağrı Birlik Spor takımından buraya atandığımı duymuşlar ve bana ulaştılar. Burada bir sosyal aktiviteye katılmak istedim ve böylelikle şu an Kadınlar Futbol 2. Lig'de mücadele eden Ağrı Birlik Spor'a katıldım. İnsanlar yeme içmeye nasıl ihtiyaç duyuyorlarsa ben de futbola öyle ihtiyaç duyuyorum. Futbolu sadece erkeklerin değil bayanların da bir şeyler yapacağına inanıyorum. Bu nedenle arkadaşlarımızla birlikte çaba sarf ediyoruz. Buradan kalkıp 18-20 saatlik yollara Ankara'ya veya İzmir'e deplasmana gidiyoruz. Pazar gecesi geri dönüp pazartesi okula gitmek zorunda kalıyorum ama bu benim için tatlı bir yorgunluk oluyor. Hem deşarj oluyor, takımla başarılar elde ettiğimde daha mutlu oluyorum hem de okulda çocuklarımı gördükçe daha motive oluyorum. Bu beni düşürmüyor ve şu an çok mutluyum."

- "Doğu'da bayan futboluna sıcak bakılmıyor"

Doğu'daki insanların, bayanların futbol oynamasına sıcak bakmadıklarına da değinen Kılıç, "Kendi arkadaş çevremiz bir süre sonra kabulleniyor ama buradaki insanlar pek kabullenmiyorlar çünkü kız çocuklarının bir şeyler yapacağına inanmıyorlar. İnanmadıkları için de çoğu sporcumuza da engel koyuyorlar." ifadelerini kullandı.

Kız çocuklarını topluma kazandırmak için büyük çaba sarf ettiğini dile getiren Kılıç, şöyle devam etti:

"Biz tek tek gidip aileleri ile görüşmek zorunda kalıyoruz. Bunları yenmeye çalışıyoruz. Öğretmen ve sporcu olarak her iki konuda da çocuklarıma destek vermeye çalışıyorum. İlk önce okuldaki çocuklarıma, daha sonra takım arkadaşlarım olmak üzere buradaki bütün bayanlara destek olmaya çalışıyorum çünkü hepsinin yaşı küçük. Onlara yol gösterme çabasındayım. Ben de zamanında onlar gibi köyde büyüdüm, yaşadım. Bunların engel olmadığını, kız çocuklarının çaba gösterir ve ailelerinden de destek alırlarsa her şeyi başaracaklarına inanıyorum. Bu konuda açıkçası onlardan daha fazla çabalıyorum."

- "Doğu çoğu yerden daha iyi"

İlk atandığında tereddütlerinin olduğunu fakat şu an çok mutlu olduğunu söyleyen Kılıç, şunları kaydetti:

"Doğu, çoğu yerden daha iyi yaşanacak bir yer. O yüzden gelip burayı görmeleri gerekiyor. Hemen kaçmak niyeti ile gelmemeliler. Buradaki çocukların da onlara ihtiyacı olduğunu bilip o şeklide buraya gelip görevlerini yapmalarını istiyorum. Ben burayı çok sevdim, buranın insanlarını ve çocuklarımı kabullendim. İnşallah Allah izin verirse 3-4 yılımı daha burada geçirip öyle batı tarafına gitmek istiyorum. Buraya yeni atanan öğretmenler haberlerden ya da etraflarından duyduklarına inanmasınlar. Yaşanmadan hiçbir şey kabullenilmiyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı