Baba-oğul kafes dövüşüne katılıyorlar
- Karma dövüş sanatlarında aynı takımda milli formayı giyen ve son Dünya Şampiyonası'ndan bir altın ve bir gümüş madalyayla dönen baba Özden Alkaç ve oğlu Alim Can, birlikte antrenman yaparak organizasyonlara hazırlanıyor - Dünya şampiyonu Özden Alkaç:"4
ANKARA (AA) - İLKNUR ÇETİNBAŞ - Karma dövüş sanatlarında (MMA/Kafes dövüşü) Türkiye'yi temsil eden baba Özden Alkaç ve oğlu Alim Can Alkaç, birlikte dövüşerek uluslararası organizasyonlara hazırlanıyor.
Antalya'nın ev sahipliğinde mart ayında düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda, artı 105 kiloda şampiyonluğa ulaşan Özden Alkaç ile gençler 86 kiloda dünya ikinciliği elde eden Alim Can Alkaç, AA muhabirine, çalışmalarını ve hedeflerini anlattı.
Spora 5 yaşında Almanya'da judoyla başladığını belirten Özden Alkaç, "40 yıldır dövüş sporları yapıyorum. Son 4 yıldır da MMA'deyim. O kadar yıl judodan sonra daha farklı heyecan, adrenalin istediğimiz için buna geçtik." dedi.
Alim Can'ın 7 yaşında judoya başladığını anlatan Alkaç, şunları söyledi:
"Ailemiz, sakatlanır diye karşı çıktı ama sporda önce düşmeyi öğreniyorsunuz. Ayrıca MMA'de kafes var, bu da sporcuyu ringin içinde tutuyor. Vahşi bir spor dalı değil, profesyonel sporcular yapıyor. Spor yapan çocuk uyuşturucudan, kötülükten uzak duruyor. Milli oluyor, üniversite için iyi bir yatırım yapıyor. Alim Can, tek branşla değil 3 branşla birden uğraşıyor. Dereceleri var. Doğu sporlarında yetişmiş bir sporcu, büyüklerine karşı çok saygılı ve sevgili olur. Öğrendiklerini asla dışarıda kullanmaz."
- "Minderde babamı bile tanımam"
Oğlunun antrenörlüğünü kendisinin yaptığını ifade eden Özden Alkaç, birlikte çalışmanın zorluklarının olduğunu bildirdi.
Alkaç, Alim Can ile müsabaka yoğunluğuna göre haftada 3 ya da 6 gün çalıştıklarını belirtti. Antrenmanların da maç gibi geçtiğini vurgulayan 45 yaşındaki Özden Alkaç, "Minderde babamı bile tanımam. Kim iyiyse o kazanır. Onun için iyi hazırlanması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.
Antalya'da baba-oğul Türkiye'yi temsil edip madalya kazandıkları için çok mutlu ve gururlu olduklarını dile getiren Alkaç, "Antalya'da 33 ülkeden 738 sporcu vardı. Ruslar, Kırgızlar, Azerbaycanlılar ön plandaydı. Aldığımız başarıyı, askerimiz, polisimiz ve şehitlerimize armağan ediyoruz." diye konuştu.
- Alim Can: "Hayatım maçlarda geçti"
Alim Can Alkaç ise spora judoyla başlayıp, futbol ve yüzmeyi de denediğini belirterek, "Judo çocukken zor geldi. Ailem de izin vermedi ama babam zorladı. 2013 yılında MMA Federasyonu kurulunca oraya geçtim. 2014 yılında Türkiye şampiyonu oldum. Hayatım maçlarda geçti." diye görüşlerini aktardı.
Dünya Şampiyonası'nda 86 kiloda gençlerde ikinci olduğunu anımsatan Alim Can, "Başka bir antrenör gibi, bir ayrım yok. Babam beni daha çok çalıştırıyor. Hedefim büyüklerde de dünya şampiyonu olmak." ifadelerini kullandı.
AA
Kaynak: