Bahar Candan: Asayım mı ben kendimi

Bahar Candan: Asayım mı ben kendimi

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından yargılanan Alisya Bahar Candan ve Nihal Candan'ın da aralarında bulunduğu 21 sanıklı davada, mahkeme tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından yargılanan Alisya Bahar Candan ile Nihal Candan adıyla bilinen Gülnihal Çiçek'in de sanık olarak yer aldığı dava Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor. Bahar Candan’ın 14 yıldan 44 yıla, Nihal Candan’ın ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Mahkeme, sanıkların savunmalarının ardından ara kararını açıklayarak tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Kararın ardından Bahar Candan, babasına dönerek, "Ben burada mı kalacağım? Asayım mı ben kendimi ne yapayım?" diyerek tepki gösterdi.

Sanık Savunmaları ve Duruşma Gelişmeleri

Duruşmada söz alan sanık Hacı İsrafil Sağlam, telefonundaki yedeklemeler nedeniyle suçlandığını ve Bahar ile Nihal Candan'ın örgüt kasaları olduğuna dair iddiaları reddettiğini belirtti. Sağlam, Bahar Candan’ın hesabına para gönderildiğini duyduğunu, ancak detaylar hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade etti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı sanık savunmalarının alınmasına devam edilmek üzere 13 Eylül Cuma gününe erteledi.

İddianamedeki Suçlamalar

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 38 müşteki, 1 müşteki şüpheli ve 21 sanık yer alıyor. İddianamede, Bahar ve Nihal Candan’ın suç örgütü lideri Onur Apaydın’ın yönettiği dolandırıcılık şebekesinde aktif rol aldıkları ifade ediliyor.

İddianamede, Candan kardeşlerin sosyal medya fenomeni olmaları nedeniyle dolandırıcılık eylemlerine yönelik düzenlenen özel toplantılarda mağdurların kandırılmasında etkin rol oynadıkları belirtildi. Bahar Candan’ın örgütün bankacılık faaliyetlerinde “gizli muhasebeci” konumunda olduğu ve suç gelirlerinin aklanmasında önemli bir pozisyonda bulunduğu da vurgulandı.

Bahar Candan’ın dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından toplamda 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan’ın ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.