Bakan Göktaş Konya'da

Bakan Göktaş Konya'da

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Konya'da katıldığı programlarda aile ve nüfus politikaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Konya’da çeşitli programlara katılmak üzere şehre geldi. İlk olarak Konya Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Göktaş, Vali İbrahim Akın ile görüştü ve Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Daha sonra Necmettin Erkan Üniversitesi Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Travma Merkezi açılışına katılan Göktaş, üniversitenin akademik yıl açılış programında önemli açıklamalarda bulundu.

Aileyi Güçlendiren Eğitim Programları

Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademik Yılı açılışında konuşan Bakan Göktaş, üniversitelerin gençlerin hayallerini gerçekleştirmeleri için sunduğu fırsatlara değindi. Bu yıl başlatılan "Evlilik ve Aile Eğitimi" programının önemine dikkat çeken Göktaş, bu eğitimin hem öğrencilere hem de akademiye büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Bakan Göktaş Konya'da

Aile Kurumunun Önemi ve Kuşaklar Arası İletişim

Konuşmasında aile yapısının toplumu ayakta tutan en önemli unsur olduğuna vurgu yapan Göktaş, "Güçlü Birey, Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum, Güçlü Türkiye" anlayışıyla aile politikalarını sürdürdüklerini belirtti. Özellikle kuşaklar arası iletişimin zayıfladığı bir dönemde, aile bağlarını korumanın toplumun geleceği için hayati önem taşıdığını ifade etti.

Nüfus Politikaları Yüksek Kurulu Oluşturuluyor

Bakan Göktaş, Türkiye'nin nüfus yapısını dinamik tutmak amacıyla "Nüfus Politikaları Yüksek Kurulu"nun oluşturulacağını açıkladı. Bu kurul ile nüfus politikalarının bütüncül bir şekilde ele alınacağını belirten Göktaş, aileyi tehdit eden unsurlara karşı her platformda mücadele etmeye kararlı olduklarını vurguladı. Ayrıca, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Ailenin Dostları Grubu'na üyelik girişiminin olumlu sonuçlandığını da duyurdu.

Bakan Göktaş Konya'da

Aile Diplomasi ve Uluslararası İlişkiler

Türkiye’nin aile yapısını uluslararası alanda da savunmaya devam edeceğini belirten Bakan Göktaş, “Ülkemiz adına etkin bir 'aile diplomasisi' yürüterek aileyi güçlendiren politikalarımızı uluslararası boyutta da sürdüreceğiz" dedi. Göktaş, ayrıca Türkiye'nin aile yapısını tehdit eden unsurlarla mücadelede uluslararası platformlarda da aktif bir rol oynayacağını ifade etti.

Bakan Göktaş Konya'da

Akademik Yıl Açılışına Yoğun Katılım

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu da yeni akademik yılın hayırlı olmasını dileyerek, Bakan Göktaş’a programa katıldığı için teşekkür etti. Programa Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler de katılım gösterdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.