Bakan Memişoğlu: Konya, Sağlıkta Örnek Şehirlerimizden Biri

Bakan Memişoğlu: Konya, Sağlıkta Örnek Şehirlerimizden Biri

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Konya’da gerçekleştirdiği bir dizi ziyaret kapsamında sağlık hizmetlerini değerlendirdi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, bir dizi ziyaret için Konya’ya geldi. İlk olarak Konya Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Memişoğlu, burada Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, milletvekilleri ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan, sonrasında AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi.

Bakan Memişoğlu: Konya, Sağlıkta Örnek Şehirlerimizden Biri

Sağlık Merkezlerinde İncelemelerde Bulundu

Bakan Memişoğlu, Karatay Şehit Uzman Doktor Ekrem Karakaya Sağlık Merkezi'ni ziyaret ederek basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Konya'nın sadece tarım ve üretimle değil, sağlık ve eğitim alanlarında da örnek bir şehir olduğunu vurgulayan Memişoğlu, sağlık hizmetlerinin daha da iyileştirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Memişoğlu, "Konya, şehir hastanesi, üniversite hastaneleri ve 225 sağlık ocağıyla sağlıkta iyi bir noktada. Yeni hastaneler ve ağız diş sağlığı merkezleri için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Bakan Memişoğlu: Konya, Sağlıkta Örnek Şehirlerimizden Biri

Sağlık Uyarıları: Puf ve Elektronik Sigara Tehlikesi

Bakan Memişoğlu, toplum sağlığını tehdit eden üç önemli hususa dikkat çekti. "Sağlıklı beslenme, bağımlılıklar ve hareketsizlik toplum için en büyük risklerdir" diyen Bakan, özellikle puf ve elektronik sigaraların gençler üzerinde ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade etti. Sağlıklı yaşam merkezlerinin bu risklerle mücadelede önemli bir rol oynadığını belirten Memişoğlu, vatandaşları aile hekimleri ve sağlıklı yaşam merkezlerinden ücretsiz hizmet almaya davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.