Bakan Şimşek'ten Enflasyon Açıklaması

Bakan Şimşek'ten Enflasyon Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ekonomi programı sonuç veriyor. Enflasyon baz etkisinin ötesinde düşecek" dedi. İstihdam artışının güçlü seyrettiğini vurgulayan Şimşek, cari açığın 15 milyar dolara düşeceğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "t24 15 Yaşında Yıllık Buluşmaları" konferansında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomi programının olumlu sonuçlar verdiğini ifade etti. Dezenflasyon sürecinin başladığını belirten Bakan Şimşek, eylül ayı enflasyon rakamlarıyla bu sürecin devam edeceğini vurguladı.

Cari Açık ve İstihdam Artışı

Bakan Şimşek, "Cari açık yakında 15 milyar dolara düşmüş olacak" diyerek, cari açıktaki iyileşmeye dikkat çekti. Ayrıca, istihdam artışının bir yılda oldukça güçlü bir şekilde devam ettiğini belirtti. Şimşek, reel ekonomide bazı alanlarda daralma olduğunu ancak ılımlı bir büyümenin sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Dezenflasyon Süreci ve Enflasyon Tahminleri

Bakan Şimşek, "Dezenflasyon süreci başladı, önümüzdeki aylarda da aynı hızda olmasa da süreç devam edecek. Enflasyon, baz etkisinin ötesinde düşecek" ifadelerini kullandı. Enflasyonun ilerleyen dönemde daha da düşeceğine inandığını dile getirdi.

İşsizlik Oranı ve İstihdam Piyasası

İmalat sanayinin daralmaya işaret ettiğini ancak bunun geçici bir süreç olduğunu belirten Bakan Şimşek, "İşsizlik oranı iyi seyrediyor, istihdam piyasasında bozulma yok" şeklinde konuştu. Rezervlerde ciddi bir iyileşme olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.