Bakan Şimşek'ten ilk açıklama: Dezenflasyon süreci başladı

Bakan Şimşek'ten ilk açıklama: Dezenflasyon süreci başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Haziran ayında açıklanan yüzde 1,64 enflasyon oranını değerlendirerek, dezenflasyon sürecinin başladığını ve yıl sonu hedefleriyle uyumlu bir enflasyon eğilimi gözlemlediklerini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Haziran ayında açıklanan yüzde 1,64'lük enflasyon oranına dair açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Dezenflasyon süreci başladı" ifadelerini kullanarak, mevsimsel düzeltilmiş üç aylık hareketli ortalamanın yıllıklandırılmış değerinin yıl sonu hedefleriyle uyumlu olduğunu vurguladı.

Bakan Şimşek, Haziran ayı enflasyon verisinin yüzde 1,64 olarak belirlendiğini, bu oranının yıllıklandırılmış enflasyonu yüzde 22 olarak işaret ettiğini belirtti. Ayrıca, finansal istikrar, sürdürülebilir cari açık, rezerv birikimi ve gri listeden çıkış gibi birçok alanda sağlanan başarıların dezenflasyon sürecinde de kendini göstereceğini ifade etti.

Şimşek, fiyat istikrarına ulaşana kadar programlarının kararlılıkla uygulanacağını ve kalıcı refah artışını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler