Bakan Şimşek’ten, Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesiyle ilgili açıklama

Bakan Şimşek’ten, Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesiyle ilgili açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltmesinin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülke olduğunu vurguladı.

Fitch, Türkiye'nin Kredi Notunu Yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu ikinci kez artırarak "B+"dan "BB-"ye yükseltti. Bu gelişme, Türkiye ekonomisinin makro finansal istikrarını güçlendiren adımların bir sonucu olarak değerlendiriliyor.

Şimşek'ten Not Artırımı Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Fitch'in not artırımıyla 2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülke olduğunu ifade etti. Bakan Şimşek, "Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ve dayanıklılığımızı artıran programımız sayesinde bu başarıya ulaştık" dedi.

Orta Vadeli Program ile Güven Artacak

Bakan Şimşek, açıklamasında ayrıca, bu hafta duyurulan Orta Vadeli Program (OVP) ile son bir yılda elde edilen ekonomik kazanımların kalıcı hale getirileceğini ve ekonomiye duyulan güvenin daha da artacağını belirtti. OVP'nin hedefleri doğrultusunda Türkiye'nin uluslararası alanda daha güçlü bir konuma gelmesi hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.