Bakan Tunç'tan Ekrem İmamoğlu'na Tepki: Kimse Yargıya Parmak Sallayamaz

Bakan Tunç'tan Ekrem İmamoğlu'na Tepki: Kimse Yargıya Parmak Sallayamaz

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir televizyon programındaki açıklamalarına sert tepki gösterdi. Tunç, "Kimse yargıya parmak sallayamaz, tehdit içeren sözler söylemek kimseye yakışmaz" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir televizyon programında kullandığı "Ceza mı keseceksiniz, hodri meydan" ifadelerine ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, "Görülmekte olan bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek kimseye yakışmaz. Kimse yargıya parmak sallayamaz. Uygunsuz bir davranış. Öyle televizyon programlarına çıkarak, el kol sallayarak, yargı mensupları tehdit edilemez" şeklinde konuştu.

Adli Yıl Açılışında Yeni Adalet Sarayı Müjdesi

Ankara'da düzenlenen adli yıl açılış töreninde konuşan Bakan Tunç, yargı mensuplarının yeni adli yılını kutlayarak, Ankara'da inşa edilen yeni Adalet Sarayı hakkında bilgi verdi. Tunç, "Dünyanın en büyük Adalet Sarayı'nı Ankara'da inşa ediyoruz. Proje tamamlandığında, 622 bin metrekarelik kapalı alanda bin 107 hakim ve savcı odası, 399 duruşma salonu ve 2 bin 640 araçlık otopark olacak" dedi. Tunç, inşaatın 3 yıl içinde tamamlanacağını ve tüm yargı çalışanlarına hizmet vereceğini ekledi.

Hukuk Fakülteleri ve Mesleki Eğitimde Yenilikler

Bakan Tunç, hukuk mesleklerine giriş sınavı ve avukatlık sınavı hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. 29 Eylül'de ilk kez gerçekleştirilecek sınavın, hukuk mezunlarının avukatlık stajına başlaması için yeterli olmayacağını belirtti. "Hukuk fakülteleri sayısının artması eğitim kalitesini düşürmemeli, bundan sonra yeni fakültelerin açılmaması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Tehditler Yargıyı Etkilemez"

Bakan Tunç, program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlarken İmamoğlu'nun açıklamalarına da değinerek, "Yargı kararları elbette eleştirilebilir. Ancak televizyon programlarına çıkarak, yargı mensuplarına parmak sallamak kabul edilemez" dedi. Tunç, yargının bağımsız olduğunun altını çizerek, bu tür tehditkar ifadelerin yargı süreçlerini etkileyemeyeceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.